Борусия Дортмунд и Андре Шюрле се разделиха по взаимно съгласие


Борусия Дортмунд и Андре Шюрле се разделиха по взаимно съгласие

1808 0

Борусия Дортмунд обяви, че е прекратил договора на Андре Шюрле по взаимно съгласие година по-рано, след като световният шампион от 2014 не успя да покаже качествата си за четиригодишния си престой в редиците на вицешампиона от Бундеслигата.

След центриране на атакуващия футболист в добавеното време на финала на Мондиал 2014, Марио Гьотце реализира от воле и донесе световната корона за тима след победа над Аржентина с 1:0. 29-годишният Шюрле се присъедини към Дортмунд от Волфсбург през 2016 за сумата от 30 млн. евро, но така и не успя да се наложи в титулярния състав на тима. Той бе изпратен обратно под наем на Спартак Москва миналия сезон, след като прекара кампанията през 2018/19 във Фулъм.

„Поглеждайки назад, това беше период на приливи и отливи, но и период, изпълнен с много ценен опит“, каза той. Сега германецът остава без клуб, независимо че има 57 мача за националния отбор и 22 гола, включително два в историческия разгром над домакина Бразилия със 7:1 в полуфиналите на Световното през 2014.

Последният му мач за представителния тим беше през 2017 и за последните четири години, Шюрле изигра едва 51 срещи и вкара осем гола за Дортмунд. Трансферният прозорец в Германия отвори в сряда и ще продължи до 5 октомври, а изпълнителният директор на „жълто-черните“ Ханс-Йоаким Вацке заяви за сайта Sport1. „Това определено не беше успешна история за нито една от двете страни. Поради тази причина, беше по-добре да прекратим преждевременно договора“, каза той.

Напускането на Шюрле последва това на Гьотце, който се раздели с Дортмунд миналия месец, след като контрактът му изтече и нито една от двете страни не потърси опцията за удължаване на престоя му в клуба. Гьотце не успя да впечатли с изявите си под ръководството на Люсиен Фавр, а Дортмунд остана за втори пореден сезон на втората позиция в Бундеслигата след Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички