Феновете на Байерн Мюнхен искат скъсване с Катарските авиолинии


Феновете на Байерн Мюнхен искат скъсване с Катарските авиолинии
Снимка: Getty Images/Guliver

1078 0

Привържениците на Байерн Мюнхен ще проведат акция, с която целят ръководството на любимия им клуб да се откаже от сътрудничеството си с катарските авиолинии. Причината са грубите нарушения на безопасността по време на строежа на стадионите за световното първенство в арабската страна, както и отношението към работниците в нея.

Инициатор е Михаел Отт, който отправи иск в съда с цел да ускори разглеждането на неговото предложение на скорошно събрание на ръководството на клуба. Той заяви, че ръководните органи не са дори прочели обръщението му през последния месец.

В момента Отт събира финанси за да внесе по-солиден иск към Байерн Мюнхен. В случай на победа по даденото дело активистите обмислят да предадат средствата на организацията Amnesty International. От Байерн все още не са коментирали ситуацията. Един от бившите играчи на Байерн се прослави с купонджийските си изяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички