"Бяхме в шок! Виновни сме"! Как реагираха играчите на Байерн Мюнхен при уволнението на Юлиян Нагелсман?


"Бяхме в шок! Виновни сме"! Как реагираха играчите на Байерн Мюнхен при уволнението на Юлиян Нагелсман?
Снимка: Getty Images

2034 0

Полузащитникът на Байерн Мюнхен - Леон Горецка, сподели каква е била реакцията на него и съотборниците му след изненадващата новина за уволнението на Юлиян Нагелсман като треньор на тима.

Баварците обавиха, че приключват взаимоотношенията си със специалиста в петък (24-и март). Мигновено с това бе съобщено и че бившият треньор на Челси - Томас Тухел, поема поста му.

Нагелсман в Байерн

Решението изненада немалко фенове. Байерн похарчи 25 млн. евро, за да привлече наставника от РБ Лайпциг през 2021-ва година. Резултатите под негово ръководство не бяха перфектни, но още в първия си сезон начело отборът спечели Бундеслигата и Суперкупата на Германия, която по-късно повтори. 

Неособено убедителният сезон на Байерн в германския елит през настоящата кампания породи слухове за проблеми в съблекалнята, костващи поста на Нагелсман. Не така обаче смята Горецка.

"Нямах никакви проблеми с Нагелсман. Не знам как е било с останалите, но мога да кажа, че не изпусна съблекалнята. Новините, че Юлиян е уволнен бяха шокиращи. Всички ние бяхме изненадани", призна полузащитникът, цитиран от Фабрицио Романо.

Трудната раздяла

"Ще излъжа, ако кажа, че последните дни не ми повлияха. Беше много трудно. Имахме много близки взаимоотношения с Юлиян. Може би го виждах по-често от семейството си", добави той.

Подобни емоции от чутото сподели и Йошуа Кимих, който дори обвини индиректно себе си и съотборниците си за случилото се. 

Ако бяхме играли добре, щеше да остане

"Така стоят нещата в тази сфера - малко любов, малко сърце. Трябва да се научим да се справяме и да живеем с това решение. Треньорската рокада винаги е разочароваща, защото означава, че играчите сме се омотали, не сме се представили последователно и не сме постигнали резултати. Ако бяхме, смяната на треньора нямаше да бъде факт", коментира Йошуа Кимих.

Баварците обаче няма да се разминат току така за раздялата с германеца и ще платят сериозна сума след уволнението му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички