Бивш играч в Бундеслигата заловен с грандиозни количества наркотици


Бивш играч в Бундеслигата заловен с грандиозни количества наркотици
Снимка: iStock/Guliver

1315 0

34-годишният бивш футболист Мустафа Кучукович бе арестуван в сряда, след като е обвинен за трафик на наркотици. Според германските медии Bild и Hamburger Abendblatt бившият играч на Хамбург е аресутван в Гелзенкирхен. Заедно с него в управлението на миньорския град е и мъж на 29 години.

Според информацията от полицията, двамата са укривали 230 килограма марихуана, 30 килограма хашиш и 50 килограма кокаин в периода между април и май 2020-а година. След това те са продавали големи количества в Хамбург. Униформените разследват заподозрените от известно време и в сряда разследващият съдия издава заповеди за арест и обиск срещу тях. Малко след това заподозрените бяха арестувани.

Полицаите щателно претърсиха домовете на задържените в така наречения „бункерски апартамент” в квартал Аймсбютел в Хамбург. Там са намерени 20 хиляди евро в брой, няколко мобилни телефона и стотици чуждестранни SIM карти.

Според хамбургската медия полицейските разследвания са фокусирани върху криминален чат, наречен „ЕнкроЧат”. Замесените шифровали чата и са мислели, че са в безопасност от властите. Изследователи са проникнали в системата през 2020-а година и са извелкли над 20 милиона съобщения от около 60 хиляди участници.

В резултат на това разследване са извършени няколко ареста срещу организирана престъпност, включително мащабна акция в Берлин и арест в прокуратурата на Хамбург. В Ротердам пък е намерена и камера за изтезания. Бившият босненски нападател е първата знаменитост, която полицията в Хамбург идентифицира в този чат. А какъв съдия, свързан с наркотиците, свири мач на Лудогорец в Лига Европа, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички