Баварската машина сгази Кьолн в паметен ден


Баварската машина сгази Кьолн в паметен ден

1109 0

Байерн Мюнхен разгроми с 4:1 Кьолн в първи мач от 23-и кръг на Бундеслигата. Това се случи в деня, в който най-успешният немски клуб отпразнува 115-ата си годишнина. 

Срещата се игра през 75 000 зрители на ст. "Алианц Арена" в Мюнхен. Домакините влязоха ударно в мача с гол още в 3-ата минута, отбелязан от Бастиян Швайнщайгер при асистенция на Ариен Робен. В 10-ата минута голмайсторът Швайнщайгер подаде на Франк Рибери, който удвои: 2:0.

В добавеното време на първото полувреме Кьолн върна един гол чрез Уджа, възползвал се от пас на Леман: 2:1. През второто полувреме баварците отново доминираха, не оставяйки никакви шансове на "козлите". В 67-ата минута Робен вкара за 3:1 при асистенция на Рибери. Крайното 4:1 оформи в 75-ата минута Роберт Левандовски при асистенция на Робен.

Байерн продължава да води убедително с 58 т., следван от Волфсбург с 47 т., Борусия Мьонхенгладбах с 37 т. и Шалке и Аугсбург с по 35 т. Днес са мачовете Борусия Дортмунд - Шалке, Леверкузен - Фрайбург, Хофенхайм - Майнц, Хановер - Щутгарт, Херта - Аугсбург, Айнтрахт Ф - Хамбургер. В неделя играят Борусия М - Падерборн и Вердер - Волфсбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички