Байерн с втори пореден разгром в Бундеслигата


Байерн с втори пореден разгром в Бундеслигата

1090 0

Байерн Мюнхен продължи наказателната си акция в Бундеслигата, след като разкова и Падерборн с  0:6 като гост в мач от 22-ия кръг на немското първенство.

Роберт Левандовски (24, 36) реализира 10-ия си гол за сезона, като до почивката резултатът беше 0:2. След 62’ баварската машина се развихри, след като Хартец направи дузпа и получи директен червен картон, а Робен (63’ дузпа, 86’), Рибери (72’), Вайзер (78’) направиха 0:6.

Това беше втори пореден разгром за момчетата на Хосеп Гуардиола, които в миналия кръг разбиха с 8:0 Хамбургер. Последният отбор, който вкара на Нойер, пък беше Шалке, като във вече повече от 270 минути вратарят няма допуснат гол, като се брои и двубоят срещу Шахтьор в Шампионска лига през седмицата.

Благодарение на 17-ата си победа от началото на сезона Байерн вече има 55 точки, като води с 11 на Волфсбург, който е с мач по-малко. Баварците обаче едва ли ще станат шампиони още през март, както стана през миналата година. Падерборн е над зоната на изпадащите с 23 точки.

През първото полувреме домакините показаха добри умения да контраатакуват, но Нойер успя да спаси своите на два пъти, а доминацията на Байерн през първите 45 минути беше материализирана на два пъти от Робърт Левандовски.

Полякът запуши устата на критиците си, които от началото на сезона непрестанно повтарят, че не се вписва в състава на Гуардиола. Първият му гол падна в 24’, когато Робен с едно докосване прехвърли цялата отбрана на Падерборн, извеждайки Лева, а той от своя страна запази самообладание и отбеляза.

Така той вече има голове срещу всички отбори в Бундеслигата, включително Борусия и Байерн. Нападателят вкара и 10-ия си гол в лигата в 37’. Мюлер се опита да го изведе, но Лева се размина и топката се насочи към аутлинията. Там обаче Рибери успя да я стигне и центрира остро, а бившият ас на Дортмунд успя да засече точно – 0:2.

След почивката Байерн отново доминираше тотално, а в 62' положението на Падерборн стана изключително тежко. Хартец фаулира грубо съперник в наказателното поле и беше изгонен с директен червен картон, а Робен успя да отбележи дузпата – 0:3.

В 71’ Крузе направи страхотно спасяване срещу Бернат, но само минута по-късно Робен и Рибери комбинираха отлично в наказателното поле и френският национал безпроблемно реализира за  0:4. В 78’ пък току-що появилият се на терена Мичел Вайзер беше изведен в наказателното поле от друга резерва – Роде, пребори се със защитник и успя да прехвърли вратаря с точно премерен удар – 0:5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички