Байерн унищожи Дортмунд, Левандовски вкара нови два гола


Байерн унищожи Дортмунд, Левандовски вкара нови два гола

1257 0

Байерн Мюнхен съсипа Борусия Дортмунд с 5:1 на "Алианц Арена" в супердербито от немската Бундеслига.

Шампионите нанесоха двоен удар чрез Томас Мюлер в средата на първото полувреме. Първо в 26-ата минута немския национал откри резултата след дълъг пас на Боатенг. Мюлер преодоля излезлия извън полето вратар на съперника, не успяха да го спрат и двама бранители, които му се хвърлиха на шпагат. В 35-ата минута той реализира и отсъдената за нарушение срещу Тиаго Алкантара дузпа.

Отговорът на "жълто-черните" беше светкавичен и секунди по-късно Пиер-Емерик Обамеянг намали, разписвайки се в осми пореден кръг. Така той вече е вкарвал в десет поредни шампионатни мача за Дортмунд.

Веднага след подновяването на играта защитата на гостите допусна нова груба грешка, позволявайки на Боатенг да запише втора асистенция от своята половина. Левандовски излезе сам срещу вратаря, премина покрай него и вкара на празна врата.

Десетина минути след това полякът заби втория си гол в срещата, който е негов 12-и в последните 4 мача на тима. Лева се разписа след асистенция на Марио Гьотце, който също записа името си сред голмайсторите, като оформи крайния резултат в 66-ата минута.

По този начин Байерн е на път за пореден път да убие рано интгригата в Германия. Тимът е първи с пълен актив от 24 точки, 7 повече от втория Борусия Дортмунд, който допусна първо поражение под ръководството на Томас Тухел.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички