Норвежци отказали проби на Левандовски


Норвежци отказали проби на Левандовски
Снимка: Gulliver/Getty Images

1353 0

Норвежкият Хьод, койт в момента се състезава в местната втора дивизия, е отказал да вземе на проби настоящия нападател на Байерн Роберт Левандовски. Това се е случило през 2007 година.

Ръководството на играещия тогава в трета дивизия тим преценило, че не си заслужава да плаща пътните разходи на полския нападател, който играел за третодивизионния тим Знич Прушков в родината си.

Около поляка не спира да се шуми тази седмица, след като той вкара феноменалните 5 гола само за 9 минути срещу Волфсбург, а Байерн спечели с 5:1 в домакинската си среща от Бундеслигата.

"Имахме разговор с него и с още един футболист зае възможността да дойдат при нас на проби, ако им поемем разходите по пътуването и престоя в Норвегия. Опитахме се да убедим клубното ръководство, но не се получи. Тогава Левандовски беше неизвестен играч от полската втора дивизия и за шефовете ни не беше приемливо да плащат за това той да идва за тестове", коментира помощник-треньорът в Хьод Ларс-Петер Рьонестед пред норвежките медии.

Левандовски става голмайстор на трета дивизия в Полша с 15 попадения и помага на Знич да спечели промоция за второто ниво на полския футбол, където нападателят вкарва 21 гола и след това е продаден на Лех (Познан).

Нападателят дебютира за полския национален отбор през септември 2008 година, а две години по-късно Борусия (Дортмунд) брои 4,5 милиона евро на Лех за услугитена футболиста. Той печели два пъти титлата в Бундеслигата с вестфалци, а през лятото на 2014 година преминава в Байерн, с чийто екип също става шампион на Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички