Байерн Мюнхен надви Шалке и продължава към 1/2-финалите за Купата на Германия


Байерн Мюнхен надви Шалке и продължава към 1/2-финалите за Купата на Германия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1971 0

Отборът на Байерн Мюнхен надви Шалке като гост с минималното 0:1 в мач от 1/4-финалите за Купата на Германия. Единственото попадение на "Фелтинс Арена" отбеляза Джошуа Кимих в 40-ата минута, което бе достатъчно, за да класира баварците за полуфиналите на надпреварата.

В 15-ата минута Страхотен пас изведе Гуидо Бургщалер сам в наказателното поле на Байерн, успя да заобиколи вратаря, но неочаквано нацели напречната греда с удара си. Пет минути по-късно Бургщалер прати кълбото в мрежата на баварците, но голът му бе отменен поради засада.

В 24-ата минута Томас Мюлер пропиля отличен шанс за гол. В 40-ата минута защитникът Джошуа Кимих успя да изведе гостите напред в резултата след нисък удар по земя. Точно преди края на частта Леон Горецка също бе много близо до попадение, но ударът му премина на сантиметри от гредата.

В 62-рата минута удар на Филипе Коутиньо уцели гредата, а три минути по-късно Шалке на свой ред пропиля страхотен шанс след удар на Бенито Раман и спасяване на Мануел Нойер. Пет минути по-късно Серж Гнабри и Леон Горецка се разминаха с попадение за гостите, а с това се изчерпаха и по-интересните ситуации в мача.

По-рано през деня Фортуна Дюселдорф се сбогува с мечтата си за полуфинал, отпадайки от Саарбрюкен след изпълнение на дузпи, завършили при резултат 7:6. Утре вечер ще се изиграят останалите две срещи - Байер Леверкузен срещу Унион Берлин и Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички