Байерн оцеля у дома в първия си мач като световен шампион


Байерн оцеля у дома в първия си мач като световен шампион
Снимка: Guliver/GettyImages

1412 0

Новият световен крал Байерн Мюнхен едва едва оцеля в първия си мач след спечелването на шампионата на планетата в Катар. Баварците се добраха трудно до 3:3 в домакинския си двубой срещу новака Арминия Билефелд и даде лек повод за радост на преследвачите си за върха в Бундеслигата. 

Първото полувреме беше кошмарно за селекцията на Ханзи Флик, след като над Мюнхен се изля снежна буря, която покри със сняг терена. Гостите се приспособиха много по-добре към атмосферните условия и още в 9' успяха да открият резултата. Приотъл успя да изведе Влап с 15-метров пас сам срещу Нойер и офанзивният халф не сбърка - 0:1. 

В 37' ситуацията за Байерн стана още по-лоша, след като при корнер в полза на Арминия голмайсторът Влап центрира фантастично пред малкия пеналт, където Пиепер засече с глава и се разписа за 0:2. 

По време на паузата теренът беше отлично почистен от хората, отговарящи за стадиона, и това подейства освежаващо за баварците. Още в 48' Левандовски успя да намали резултата с великолепно воле, дошло след страхотно центриране на Алаба в наказателното поле. 

Само минута по-късно обаче Фолсамер проби като на парад по лявото крило, нахлу в наказателното поле и подаде на Гебауер, който се разписа за 1:3. 

В 57' Лирой Сане, който безспорно беше най-дейният играч на баварците, направи отличен пробив отдясно и центрира пред малкия пеналт, където Толисо с глава съумя да насочи топката във вратата на гостите за първи гол от година и половина насам - 2:3. 

В 70' се стигна и до изравняване, след като отново Сане проби отдясно и от аутлинията центрира към малкия пеналт. Там трима се разминаха с топката, но тя се озова у Дейвис, който с мощно воле с левия крак прати топката неспасяемо във вратата на Ортега - 3:3. 

Най-спорният момент в мача дойде в 73'. При дълго подаване на вратаря на Арминия в половината на Байерн Кордова и Зуле скочиха за топката и изглеждаше така, че тя е докоснала главата на защитника. След това тя се озова у Фолсамер, който нахлу в наказателното поле, подаде за Кордова и той се разписа. Страничният рефер вдигна флага си за засада, а след 3-минутна дискусия VAR потвърди решението на помощник съдията. 

До края на мача и двата тима имаха по едно добро положение за гол, но победител така и не бе излъчен. 

В класирането Байерн все още има сериозен аванс, като с актив от 49 точки е с 5 пред РБ Лайпциг и 10 пред Айнтрахт и Волфсбург. Арминия е в зоната на изпадащите с актив от едва 18 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички