Байерн Мюнхен сломи Леверкузен и вдигна Купата на Германия


Байерн Мюнхен сломи Леверкузен и вдигна Купата на Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

1437 0

Немският шампион Байерн Мюнхен спечели Купата на Германия за втора поредна година, след като победи Байер Леверкузен с резултат 2:4 във финала на турнира, изигран на "Олимпиящадион" в Берлин. Баварците демонстрираха тотално надмощие в двубоя и заслужено оформиха дубъл за сезон 2019/20, след като по-рано спечелиха и Бундеслигата.

След само четвърт час игра Байерн откри резултата чрез Давид Алаба, който се разписа от пряк свободен удар.  Осем минути по-късно Йошуа Кимих изведе Серж Гнабри в кодирор, а фланговият футболист удвои. В 59-ата минута Роберт Левандовски вкара трето попадение за своя отбор след удар от дистанция, изненадвайки стража Храдецки, който допусна куриозна грешка.

Четири минути по-късно Свен Бендер върна едно попадение за своя отбор след центриране от корнер, но силите на "аспирините" не стигнаха за повече в мача. Вместо това в самия край на срещата Байерн стигна до четвърти гол чрез Левандовски, който вкара второто си попадение след асистенция на Иван Перишич. В продължението на срещата Леверкузен все пак вкара още едно почетно попадение след дузпа, реализирана от Хаверц.

По този начин Байерн печели Купата за втори пореден сезон, след като изигра своя трети пореден финал в надпреварата. Баварците спечелиха 20-ата си Купа на Германия в своята история, макар и този път това да се случи пред празни трибуни и без подкрепата на феновете им. До края на сезона за Байерн предстои и най-високата цел - спечелването на Шампионска лига, а с това и постигането на требъл за сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички