Байерн Мюнхен си е върнал 12% от сумата за Хари Кейн само с продажбите от тениските му


Байерн Мюнхен си е върнал 12% от сумата за Хари Кейн само с продажбите от тениските му
Снимка: Getty Images

3748 0

Трансферът на Хари Кейн от Тотнъм в Байерн Мюнхен през лятото на 2023 година изненада футболния свят. Англичанинът премина в германския гранд за сумата от 100 милиона паунда, като дори баварският гранд е успял да си възвърне 12% от платената за него сума по интересен начин.

Хари Кейн е продал тениски за 10 милиона паунда

"Дъжд" от пари само от тениски на Кейн

Още: "Мариновани" звезди: 44 известни футболисти търкат пейките в грандовете

Смята се, че Байерн е продал около 20 000 фланелки с името на Кейн на гърба само през първия му уикенд в Мюнхен. С наближаването на февруари този брой вече е близо 100 000 продажби, според "​​Mirror". Това означава, че при около 100 за всяка тениска, клубът от Бундеслигата е спечелил 10 милиона паунда само за половин сезон, а плати за Кейн 100 милиона.

За да поставим нещата в по-голяма перспектива, Байерн вярва, че ще продаде още 100 000 с "Kane 9" на гърба до края на сезон 2023/24.

Германското издание Kicker също цитира тези числа през декември и твърди, че пристигането на Кейн е било посрещнато с "почти абсурдно" количество шум, като Мюнхен е "полудял" след трансфера му.

Рекламните стени бяха "облепени" в центъра на града, докато хиляди се събираха около тренировъчното игрище, за да зърнат най-добрия голмайстор на Англия за всички времена през лятото.

Още: Томас Мюлер обясни защо смята Хари Кейн за по-добър нападател от Ерлинг Холанд

Хари Кейн обясни как Томас Тухел го е убедил да отиде в Байерн Мюнхен и отговори дали ще се завърне в Англия, за да счупи рекорда на Алан Шиърър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички