"Мариновани" звезди: 44 известни футболисти търкат пейките в грандовете


"Мариновани" звезди: 44 известни футболисти търкат пейките в грандовете
Снимка: Getty Images

8803 0

Те се намират в "кошчетата" на грандовете. За тях или са дадени много пари, но играят рядко или изобщо не получават шанс, или са били заменени от някого в тима, след като преди това са играели редовно. И ето ги - в "марината" на пейката, макар все още да са звезди. 

Манчестър Сити

Серхио Гомес, Матеуш Нунеш, Джон Стоунс, Джак Грийлиш, Калвин Филипс

Филипс си търси нов клуб, тъй като централният полузащитник на английския национален отбор остана без практика. Младите Гомес и Матеуш имат подобна съдба. Опитните Стоунс и Грийлиш също играят малко, въпреки че им предстои Евро 2024. Ясно е, че Джон и Джак няма да ходят никъде, но Гомес и Филипс може да отидат под наем тази зима някъде.

Калвин Филипс

Интер

Санчес, Класен, Куадрадо, Арнаутович, Сенси

Артуро Видал обиди Хенрик Мхитарян и треньора Симоне Индзаги, защото наставникът предпочита арменеца пред Алексис Санчес. Чилиецът има общо 158 минути в Серия А и е недоволен от положението си в Интер. Миланският гранд има дълъг списък с футболисти, които не играят.

Италианският халф Сенси се загуби, без работа седи и нидерландецът Класен, който похарчи част от свободното си време в трансплантация на коса. Бездейства и колумбийският ветеран Куадрадо, както и австрийският нападател Арнаутович.

Байерн Мюнхен

Гнабри, Тел, Де Лихт, Герейро, Чупо-Мотинг

След финалистите в Шампионска лига сезон 2022/23, свои футболисти "маринова" и отборът, който иска да играе финал на "Уембли" през настоящия сезон. Тухел се сражава с Байер на Алонсо за 'сребърната салатиера" в Германия, за което не получава помощ от известни майстори.

На трима в списъка им пречат контузии - Гнабри, Герейро и Де Лихт. Но парадоксът е, че не всеки може да влезе в плановете на треньора, дори когато са здрави. Нападателят Чупо-Мотинг отстъпва в битката с Хари Кейн, както и френският нападател Матис Тел. Те ще си търсят нови отбори, както и Гнабри, когато напусне лазарета.

Начо Фернандес

Реал Мадрид

Себайос, Васкес, Браим Диас, Начо

Предвид сериозните контузии на Куртоа, Едер и Алаба, Реал не може да има много играчи, "мариновани" на пейката. Това е така, но и не е. Отборът се състои само от 23 души, но малко минути в Ла Лига записаха няколко известни футболисти. Става въпрос за испанската четворка, в която се включва дори капитанът Начо.

Ако Модрич е недоволен, след като е изиграл 806 минути в 9 мача като титуляр в шампионата, то опитният защитник е провел само 585 минути и само 5 пъти е бил титуляр. Анчелоти предпочита в центъра на отбраната Чуамени след всички контузии.

ПСЖ

Курзава, Навас, Солер, Асенсио, Екитике, Коло Муани

Шейховете осигуриха солидна бройка футболисти на Луис Енрике. Треньорът има солиден избор, но не много дълга скамейка, което е парадоксално. Има фаворити, които играят постоянно, като Мбапе, Донарума и Шкриниар. На другия полюс са не само млади футболисти, но и опитни такива като Курзава, Навас, Асенсио и Солер.

ПСЖ разполага и с двама френски нападатели с минимум игрова практика - Рандал Коло Муани и Уго Екитике. Понякога се намесват травмите, както при Асенсио, но конкуренцията влияе повече. Ето, Кимпембе не игра почти година заради контузия, но Муани само 4 пъти беше титуляр в Лига 1, защото не беше по-добре подготвен от своите конкуренти.

Армандо Броя

Челси

Броя, Мадуеке, Маатсен, Чуквуемека

Ако в Ливърпул заради травми и отлив на ветерани през миналото лято няма колекция "мариновани" играчи на пейката, дори гръкът Цимикас получи място в стартовия състав след контузията на Робъртсън, то в Челси пейката е пълна с неудачни залози на Боели.

Има и контузени футболисти, които отчитаме - Нкунку можеше да играе по-често, ако не бе травмата му. Джеймс, Фофана, Чилуел и Кукурея са в лазарета, както и новия Лавиа. Но има играчи, за които просто няма място. Халфовете Чуквуемека, Маатсен и Мадуеке, както и нападателят Броя, не получават доверието на Почетино.

Челси има отбор от 30 души. Дори и при контузии, не всички се оказват на терена толкова често, колкото са си мечтали.

Барселона

Серхи Роберто, Фермин Лопес, Маркос Алонсо

Пари няма, списъкът не е голям, почти всички играчи са нужни на Шави на терена. Но Барселона изостана със 7 точки от Реал и Жирона в таблицата. Финансовите проблеми карат футболисти като Араухо да мислят за смяна на клуба.

В отбрана играят слабо, в атака също има липси, защото Левандовски не помага толкова често, колкото през миналия сезон. Но Шави постъпи честно с тези, които не са му нужни, парти ги под наем. Затова "мариноваха" само Маркос Алонсо, един от капитаните - Серхи Роберто, и младия Фермин Лопес. Дори Феран Торес получи немалко минути на терена заради контузиите на другите. особено пострада полузащитата, с по-малко играчи за "мариноване", без Педри и Гави.

Фермин Лопес

Ювентус

Уеа, Милик, Кийн, Перин, Ругани

Погба беше отстранен заради допинг, а Фаджоли - заради футболни залози. Но дори без нарушителите на правилата в Ювентус има играчи, недоволни от количеството си време на терена. Нападателите Уеа и Милик не изиграха достатъчно мачове в Серия А. Освен това синът на Джордж Уеа играе по-често, отколкото опитният поляк, тъй като Влахович не пуска конкурента си в титулярния състав - Милик има общо 3 мача като титуляр.

Малко игрова практика има и Мойзе Кийн. Само 2 мача е записал опитният вратар Перин. Защитникът Ругани също има само 6 срещи от първата минута, макар че няма сериозни контузии, както при бедния Де Шилио, който не е играл от миналия май.

Манчестър Юнайтед

Санчо, Ван де Беек, Диало, Пелистри, Регилон, Марсиал, Варан

Добри новини за "маринованите" "червени дяволи": Тен Хаг получи зелена светлина да пусне някои от тях. Ван де Беек и Санчо отидоха в Бундеслигата, а на Диало се търси клуб. На скамейката се оказаха Марсиал и Варан, въпреки богатия опит на французина. Регилон също се замисля за смяна на клуба, а за младия уругваец Пелистри е важно да си намери нов отбор, където ще играе редовно, тъй като предстои Копа Америка.

Броят на неуспешните трансфери на Манчестър Юнайтед излиза извън класациите, затова не е изненада, че дори футболисти с таланта на Санчо или статута на Варан не са титуляри в отбора.

Източник: soccer.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички