Байерн Мюнхен се скъса да пропуска и не успя да победи преди награждаването си като шампион


Байерн Мюнхен се скъса да пропуска и не успя да победи преди награждаването си като шампион
Снимка: Getty Images

1454 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен и борещият се за оцеляване Щутгарт не успяха да се победят в мач от 33-я кръг на Бундеслигата. Двата тима си разделиха точката, завършвайки 2:2 на "Алианц Арена". След края на мача баварците се впуснаха в празненства по време на официалното си награждаване като шампиони на Бундеслигата.

Въпреки равенството Щутгарт си тръгва разочарован от Мюнхен, след като имаше своите възможности да се добере до трите точки. Ако "швабите" искат да играят бараж за оставането си в германския елит, ще трябва да се потрудят повече в предстоящите си сблъсъци.

КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ?

Срещата започна по страхотен начин и за двата тима. Томас Мюлер имаше възможността да открие още в третата минута след пас, който в последствие се превърна в удар, но не затрудни вратарят на Щутгарт Флориан Мюлер. Само след броени минути гостите отвърнаха с положение. Омар Мармуш бе изведен лице в лице с Мануел Нойер, но не успя да намери мрежата.

В крайна сметка, изненадата на "Алианц Арена" бе поднесена, след като Щутгарт поведе. Омар Мармуш проби страхотно отляво и намери Тиаго Томаш на границата на наказателното поле. От там португалецът прати истинско торпедо във вратата на Нойер и откри резултата. Последваха силни минути за Байерн, който диктуваше нещата на терена и правеше пропуск след пропуск.

Резултатът обаче бе изравнен и то заслужено в 35-ата минута. В опита си да пресече удар към вратата на Серж Гнабри, Константинос Мавропанос просто добави топката в собствената си врата. Томас Мюлер изведе домакините напред с осмото си попадение за сезона, правейки резултата 2:1 точно преди почивката в  44'.

Второто полувреме започна по страхотен начин за гостите. В играта на "швабите" се видя подобрение и Саша Калайджич успя да изравни резултата в 52', след като засече центриране с глава от десния фланг. Само минута след първия си гол австриецът можеше да наниже и втори, но стреля право в Мануел Нойер.

Последваха минути с положения пред двете врати, но така и не се стигна до попадение. Най-чистата ситуация се откри пред гостите, след като Филип Форстър бе изведен един на един срещу Нойер, но ударът му мина встрани на вратата. В 76' Роберт Левандовски се озова неохраняван в наказателното поле на гостите, овладя кълбото спокойно, но нямаше късмет и ударът му срещна горната греда.

До края на срещата двата тима бяха консервативни в действията си и играха предпазливо, опитвайки се да не разочароват своите привърженици. До някаква степен шампионските празненства на Байерн бяха провалени, след като Кингсли Коман бе директно изгонен при разправа с Мавропанос.

КАКВО СТОИ ПРЕД ДВАТА ТИМА?

С равенството днес Байерн натрупа актив от 76 точки. В последния кръг от кампанията, шампионите ще гостуват на Волфсбург.

Щутгарт пък се намира на 16-ата позиция и приема състава на Кьолн след седмица във важен мач за оставането си в Бундеслигата.  

ВИЖТЕ ОЩЕ: Къде трябва да завърши кариерата си Томас Мюлер според президента на Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички