Байерн Мюнхен се подсилва с френски младок, вкарал два гола на България


 Байерн Мюнхен се подсилва с френски младок, вкарал два гола на България
Снимка: Getty Images

1488 0

Байерн Мюнхен ще плати 28,5 милиона евро за 17-годишния нападател Матис Тел, информира Sky Sports. Младокът бе за последно част от елитния Рен, а през последните 20 дена двете страни са водили преговори, които през послединте часове са завършили успешно. 

Офанзивният играч има 9 мача за първия отбор на Рен във френския елит, като така и не е открил головата си сметка. За втория отбор на "червено-черните", подвизаващ се в четвърта дивизия, има 6 гола в 6 мача. 

Талантът е минал през куп школи в предградията на Париж, преди да се озове в настоящия си клуб. Настоящият му професионален договор е до 2024 г., но по всичко личи, че ще бъде продаден. 

Роденият на север от френската столица бива избран за "Най-добър футболист в Париж" при 14-годишните, въпреки че по това време носи екипа на скромния тим Жьонес Обервилиер.

За юношеските национални отбори на "петлите" има общо 15 мача, в които е реализирал 10 попадения, а тази година стана Европейски шампион. Тел игра и срещу българската селекция в груповата фаза и дори вкара два гола за крайното 4:0.

Вижте към коя звезда от Острова имат интерес баварците!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички