Байерн Мюнхен не остави съмнения и победи Байер Леверкузен в 6-голово шоу


Байерн Мюнхен не остави съмнения и победи Байер Леверкузен в 6-голово шоу
Снимка: Getty Images/Guliver

1271 0

Байерн Мюнхен спечели с 4:2 срещу Байер Леверкузен в дербито на кръга в германската Бундеслига. Въпреки двата допуснати гола баварците не оставиха съмнения кой е по-качественият тим на терена и записа поредна победа, с която затвърждава мястото си на върха. "Аспирините" остават 5-и с 56 точки, колкото има и 4-ият Борусия Мьонхенгладбах.

Домакините изненадващо излязоха напред в резултата още в 10-ата минута чрез Аларио, който се разписа технично от близка дистанция, след като преди това бе преборил физическата съпротива на Боатенг. Това бе първият удар за Леверкузен в двубоя, като първоначално голът бе отменен заради засада, но впоследствие ВАР прецени, че такава няма.

В 27-ата минута Кингсли Коман възстанови паритета в двубоя Французинът бе прекрасно изведен от Горецка зад противниковата защита, като напредна скоростно и завърши в далечния ъгъл с премерен удар.

Четвърт час по-късно Горецка също се превърна в голмайстор. Баварците осъществиха страхотна отборна комбинация, а тя бе завършена от полузащитника, който се разписа от границата на наказателното поле с удар по земя.

В последните секунди от първото полувреме Серж Гнабри направи преднината за своя тим по-голяма, след като за пореден път защитата на "аспирините" допусна играч зад своята защита. Гнабри остана срещу вратаря, който излезе, като го прехвърли по прекрасен начин.

В 66-ата минута Левандовски реализира своето дежурно попадение, а Мюлер даде своята втора асистенция в днешния ден, с което продължава страхотната си серия. В края на двубоя Леверкузен направи поражението си по-малко изразително, след като Виртц се разписа от наказателното поле с техничен изстрел.

В другите мачове от кръга:

Дюселдорф - Хофенхайм 2:2

Айнтрахт - Майнц 0:2

РБ Лайпциг - Падерборн 1:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички