Байерн изравни невиждан свой рекорд, но само чудо запази преднината пред Борусия (ВИДЕО)


Байерн изравни невиждан свой рекорд, но само чудо запази преднината пред Борусия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1532 0

Байерн Мюнхен сложи край на серията си от победи в германската Бундеслига, след като завърши наравно 1:1 с Хофенхайм в мач от 28-ия кръг. По този начин играчите на Томас Тухел събират 59 точки и остават първи, като запазиха преднината си от две точки, след като Борусия Дортмунд завърши 3:3 срещу Щутгарт и не успя да се възползва.

Баварците поведоха в резултата малко след малко повече от четвърт час игра. В 17-ата минута топката бе изчистена след ъглов удар за Байерн и стигна до Кингсли Коман. Той стреля отдалеч, но слабо и неточно. Така топката бе овладяна от Бенжамен Павар, който се завъртя бързо и стреля неспасяемо отблизо.

При миниманелн аванс за домакините завърши и първото полувреме. А с това попадение Байерн изравни свой рекорд. Отборът вече има 52 гола в първенството за сезона, реализирани през първите полувремена от сблъсъците. Също толкова съумяват да запишат и през сезон 2020/21. Никой друг клуб не е вкарвал попадения през първите полувремена в рамките на една кампания.

Въпреки че домакините продължаваха да са по-добри, гостите изравниха чрез Крамарич. Хърватинът успя да реализира директно от пряк свободен удар в 71-вата минута. Топката бе поставена на около 22 метра от голлинията, но въпреки това успя да преодолее Ян Зомер с прецизен изстрел.

Почти веднага след това - две минути по-късно, Бенжамен Павар вкара втория си гол. Това се случи след центриране, което бе засечено с глава от Матайс де Лихт. Той я насочи към Бавар, за когото не бе проблем да стреля веднага и отново да се разпише. Този път обаче имаше засада при подаването към бранителя и голът бе отменен.

До края Байерн пропиля още няколко ситуации за гол, като с пропуски се отчете Серж Гнабри. В следващия кръг Байерн гостува на Майнц 05 (22.04), но преди това играе в Шампионска лига с Манчестър Сити. Хофенхайм пък посреща у дома Кьолн (22.04).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички