Байерн докосва титлата, Шалке изпадна от Бундеслигата


Байерн докосва титлата, Шалке изпадна от Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

712 0

Тимът на Байерн Мюнхен е все по-близо до титлата в Бундеслигата, след като надигра Байер Леверкузен с 2:0 като домакин в мач от 30-ия кръг. По-голямата новина в немския футбол обаче е изпадането на гранда Шалке 04, който от следващия сезон ще играе във Втора Бундеслига.

Ранни попадения на Максим Чупо-Мотинг и Йошуа Кимих бяха достатъчни на Байерн, за да победят "аспирините" и да дръпнат с 10 точки пред втория РБ Лайпциг. Така четири мача преди края баварците почти си подсигуриха титлата в Бундеслигата, като още в следващия кръг може да станат шампиони.

Шалке пък допусна минимална загуба с 1:0 като гост на Арминия Билефелд. Фабиан Клос в 50-ата минута вкара единственото попадение в срещата, а самият той пропусна дузпа в края на мача. Гостите пък завършиха двубоя в намален състав след втори жълт картон на Тиау.

Така Шалке вече загуби и математически шансове за оцеляване, като тимът е спечелил само 13 точки през сезона до момента. Това е първото изпадане на Шалке от сезон 1990/91 насам. Само преди две години тимът игра срещу Манчестър Сити в елиминациите на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички