Байер Леверкузен удари силно Лайпциг, но шоуто в Бундеслигата бе в Аугсбург


Байер Леверкузен удари силно Лайпциг, но шоуто в Бундеслигата бе в Аугсбург
Снимка: Getty Images

772 0

Първият кръг в германската Бундеслига бе изпълнен с какво ли не в съботния следобед (19 август). Феновете на немския футбол станаха свидетели на страхотни мачове, които ще се помнят дълго време с течението на сезона.

Амбициозният Байер надделя

Байер Леверкузен посрещна РБ Лайпциг на "БайАрена" в мач от първия кръг на Бундеслигата. Момчетата на Шаби Алонсо успяха да се наложат драматично с 3:2 и да грабнат важните три точки в дербито от германския елит.

Аспирините поведоха с 2:0 след попадения на Джереми Фримпонг и Джонатан Тах в 24' и 35'. Дани Олмо намали 6 минути преди почивката на 2:1. Флориан Вирц върна преднината на "аспирините" от 2 гола в 64', а в 71' се разписа Луис Опенда, за да оформи крайното 3:2 в Леверкузен.

Байер вече заема четвъртата позиция в Бундеслигата с 3 точки, а след седмица ще мери сили с Борусия Мьонхенгладбах. Лайпциг пък е 14-ти с актив от 0 пункта и ще търси първи точки срещу Щутгарт.

Шоу в Аугсбург

Аугсбург и гостуващият Борусия Мьонхенгладбах завършиха 4:4 на "ВВК Арена" пред пълни трибуни. Интересното е, че 6 от осемте попадения в зрелището паднаха през първата част.

Гостите поведоха с 2:0 след попадения на Итакура (13') и Цванцара (27'). Домакините се върнаха в мача благодарение на Елвис Рехбехай в 29-ата минута, но преднината на Борусия бе възстановена от Нейтън Нгому (37'). Това далеч не бе всичко за първата част, тъй като Максимилиан Бауер и Свен Майкъл от дузпа изравниха в добавеното време. Зрелището на "ВВК Арена" продължи с много положения през второто полувреме. В крайна сметка, Аугсбург поведе в 76', с гол реализиран от Рубен Варгас. Крайното 4:4 пък бе оформено с втория гол на Цванцара, дошъл дълбоко в добавеното време на мача.

Останалите мачове от следобеда (19 август)

Хофенхайм - Фрайбург 1:2

Щутгарт - Бохум 5:0

Волфсбург - Хайденхайм 2:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички