Байер Леверкузен победи Кьолн с 3:0 и запази шансове за Шампионска лига


Байер Леверкузен победи Кьолн с 3:0 и запази шансове за Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1219 0

Байер Леверкузен победи Кьолн с класическото 3:0 в мач от 29-ия кръг на немската Бундеслига. В герой за "аспирините" се превърна Леон Бейли, който вкара два гола и астистира за още един!

Още в 5-ата минута на мача Бейли вкара хубав гол с глава. Десет минути преди края на първата част главният съдия отсъди дузпа в полза на гостите, но след преглед на ситуацията със системата ВАР, наказателният удар бе отменен.

В 51-ата минута Бейли отново бе замесен в гола, след като асистира на Муса Диаби. 12 минути по-късно Кайнц от Кьолн натресе напречната греда. Окончателната точка на спора сложи отново Бейли, след премерен удар в долния ляв ъгъл на Тимо Хорн в 76-ата минута!

Пет кръга преди края на сезона, Байер запазва шансовете си за Топ 4 и участие в Шампионска лига през следващия сезон. Тимът е на 5-та позиция с актив от 47 точки, а Айнтрахт Франкфурт е пред тях с 53 пункта. Кьолн пък ще се бори за последно за оцеляването си - отборът е на предпоследно място с 23 точки, а спасението е на 4 точки пред тях.

Ето и какво се случи в по-ранните мачове в Германия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички