Байер Леверкузен и РБ Лайпциг си свършиха работата в осмия кръг на Бундеслигата


Байер Леверкузен и РБ Лайпциг си свършиха работата в осмия кръг на Бундеслигата
Снимка: Getty Images

567 0

Изминаха и традиционните следобедни съботни мачове от осмия кръг на Бундеслигата. В двете най-интересни срещи Байер Леверкузен не сбърка срещу Волфсбург, а РБ Лайпциг бе убедителен в победата си над Дармщадт.

Лайпциг се върна към победите

След две поредни равенства в германския елит РБ Лайпциг счупи каръка. Момчетата на Марко Розе се наложиха с 3:1 над Дармщадт като гост. Още в първата минута Люис Опенда откри, а в 24-ата Емил Форсберг удвои за "биковете". Тобиас Кемпе бе точен от дузпа, за да намали до 1:2, но точка на спора сложи Опенда с второто си попадение в 72'.

Победата прати Лайпциг на петата позиция във временното класиране. Футболистите на Розе са със 17 точки в актива си. Дармщадт пък е на 11-ото място със 7 пункта.

Байер Леверкузен продължава да е безгрешен

"Аспирините" стигнаха до труден успех като гост с 2:1 над Волфсбург. Момчетата на Шаби Алонсо изиграха страхотен мач и заслужено се поздравиха с трите точки. Жереми Фримпонг откри за 1:0 в 13-ата минута, а 4' преди края на първата част Максенс Лакроа изравни за Волфсбург. Последната дума имаха гостите и Алехандро Грималдо оформи крайното 2:1 на "Фолксваген Арена".

Байер Леверкузен е на първата позиция без нито една загуба от старта на кампанията. Възпитаниците на Алонсо са с актив от 22 точки на върха. Волфсбург пък се свлича до деветото място с 12 пункта.

Останалите резултати от следобеда

Фрайбург - Бохум 2:1

Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт 1:3

Унион Берлин - Щутгарт 1:3

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички