Официално: Падна първата треньорска глава в немската Бундеслига през сезон 2023/24


Официално: Падна първата треньорска глава в немската Бундеслига през сезон 2023/24
Снимка: Getty Images

939 0

Ръководството на елитния немски клуб Аугсбург съобщи, че се разделя със старши треньора Енрико Маасен заради поредицата от незадоволителни резултати през сезон 2023/24!

Новината идва след домакинското поражение от новака Дармщад с 1:2 на 7-и октомври, което бе второ поредно за тима (след 0:2 срещу Фрайбург на 1-ви октомври). Това е и първата треньорска смяна през сезон 2023/24 в Бундеслигата.

"След обстойни и детайлни разговори с Енрико Маасен вярваме, че се нуждаем от промяна на поста старши треньор. Въпреки цялата отдаденост от негова страна и здравата работа през всичките тези месеци, Енрико и отборът така и не стигнаха до положителни резултати на терена и явно не създадоха химия по между си", поясни спортният директор на Аугсбург - Маринко Юрендич.

Иначе, договорът на Маасен бе до юни 2025-а година, а след неговото напускане тимът ще бъде воден временно от наставника на младежкия тим до 23 години - Тобиас Щробъл!

"Естествено, че съм разочарован от това решение, защото съм убеден, че щяхме да успеем да обърнем нещата заедно", каза пък Енрико Маасен, цитиран в изявлението на клуба. "Благодарен съм на целия клуб Аугсбург и на мениджърския състав, че ми дадоха възможността да работя в Бундеслигата. Пожелавам им всичко най-добро в бъдеще", допълни той.

*Аугсбург е на 15-о място във временното класиране с актив от едва 5 точки след 7 изиграни мача. Отборът вече отпадна и за Купата на Германия, отстъпвайки с 0:2 на третодивизионния Унтерхахинг.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Руди Гарсия си стяга багажа, вече има фаворит за нов треньор на Наполи!?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички