Байер избегна първа загуба в Бундеслигата и изкова равен срещу Борусия (Дортмунд)


Байер избегна първа загуба в Бундеслигата и изкова равен срещу Борусия (Дортмунд)
Снимка: Getty Images

700 0

Байер Леверкузен направи равенство 1:1 с Борусия (Дортмунд) в двубой от 13-ия кръг на Първа Бундеслига. "Жълто-черните" водеха в резултата цели 74 минути, но допуснаха изравняване в 79'. Те бяха напът да нанесат първа загуба за сезона на "аспирините", но не успяха.

Така Леверкузен удължи серията си без поражение до 20 мача, в които има 18 победи и 2 равенства. Дотук в шампионата тимът на Шаби Алонсо загуби точки само срещу Байерн и Борусия (Дортмунд).

Борусия поведе още в 5-ата минута, когато след добра комбинация Никлас Фюлкруг подаде на Юлиан Риерсон в наказателното поле и той не сгреши - 0:1. Байер потърси отговор, но в 21' стигна до опасен далечен изстрел на Джака, минал встрани от целта.

"Домакините" все пак вкараха гол в 45+1', след като Флориан Виртс се възползва от страхотно подаване и с много класен завършващ удар намери напречната греда, а след това и мрежата на Кобел. Попадението обаче беше отменено заради засада.

В 62' Байер стигна до най-добрата си възможност до този момент през втората част, но Грегор Кобел спаси изстрела на Есекиел Паласиос. След 70-ата минута на двубоя двата тима си размениха претенции за дузпа, като никоя от тях не бе уважена. В 73' Карим Адейеми падна в наказателното поле, но съдията остана без реакция. Две минути след това "аспирините" поискаха наказателен удар заради игра с ръка на Риерсон, но и техните претенции не бяха зачетени.

Байер Леверкузен стигна до така желаното изравнително попадение в 79-ата минута. След атака от центъра оставеният непокрит Патрик Шик видя къде в наказателното поле е позициониран Виктор Бонифейс и му "сервира" топката. Нападателят бе безпогрешен с изстрел в долния ляв ъгъл - 1:1.

Байер остава лидер в Бундеслигата, запазвайки дистанция от Байерн Мюнхен с 3 точки. Борусия пък не успя да влезе в топ 4 и остана пети с 25 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички