Алонсо се издъни в мач №100, Байерн със слаба продукция в Шампионска лига


Алонсо се издъни в мач №100, Байерн със слаба продукция в Шампионска лига
Снимка: Getty images/Gulliver

1743 0

Байерн Мюнхен не успя да запази силната си форма като гост през сезона и не стигна до успех над Шахтьор Донецк в Лвов, завършвайки 0:0 срещу украинския шампион в първи осминафинал между двата отбора в Шампионска лига.

Топ новината от двубоя беше свързана с Чаби Алонсо, който в своя мач №100 в Шампионска лига си изкара червен картон и със сигурност пропуска реванша на "Алианц Арена".

Той се превърна в 25-ия играч със 100 или повече мачове в най-комерсиалния клубен турнир, но и в първия, изкарал си червен картон на подобен юбилей.

Иначе двубоят беше доста скучен, като през първото полувреме Байерн изпусна няколко отлични положения, а през втората част не беше отправен нито един точен удар, както и едва два неточни от страна на гостите.

Шахтьор запази традицията си да не побеждава при нулеви равенства на почивката, като това беше 5-и хикс за тима от Донецк в 7 подобни мача. Байерн пък не успя да увеличи сметката си на най-резултатен гост в Лигата през този сезон, оставайки с 10 попадения в 4 мача.

Реваншът е след две седмици на "Алианц Арена".

Шахтьор започна в очакваното 4-2-3-1, като Адриано поведе атаката, подпомаган от Коща, Тейшейра и Тайсън. Фред зае мястото на контузения Степаненко, като нямаше изненади в състава на Мирча Луческу.

Хосеп Гуардиола пък излезе в доста интересна формация, която може да бъде вписана в 3-3-3-1, като Мюлер беше изнесен напред като фалшива деветка. Робен, Гьотце и Рибери формираха атакуващото звено на халфовата линия, а зад тях в линия действаха Бернат, Алонсо и Швайнщайгер. Рафиня, Боатенг и Алаба формираха триото в защита пред Нойер.

От самото начало на двубоя Байерн натисна своя съперник, а отделните линии пресираха дълбоко и не позволяваха на "миньорите" да развият потенциала си в нападение.

Още в 11' баварската машина пропиля отличен шанс, след като Мюлер се освободи в наказателното поле и стреля силно от воле, но защитник изби на метър от голлинията.

Гостите от Германия продължиха агресивно, но Рибери и Робен се отчетоха със страхотни пропуски, а отново Мюлер изпусна най-чистото положение, след като от близко разстояние прати топката в трибуните - 0:0 на почивката.

През второто полувреме агресивността в играта на Байерн спадна, като Шахтьор се бранеше по-успешно, а опасните положения липсваха. В 74' пък играещият своя мач №100 в Шампионска лига Шаби Алонсо си изкара втори жълт картон и беше изгонен от игра.

Това обаче не промени значително статуквото на терена, като "миньорите" имаха повече владение на топката в оставащите минути, но не успяха да стигнат дори до удар към вратата - 0:0 след скучни 90 минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички