ВИДЕО: ПСЖ остана непобеден в Париж, но Челси влезе в ролята на фаворит


ВИДЕО: ПСЖ остана непобеден в Париж, но Челси влезе в ролята на фаворит
Снимка: Getty Images/Guliver

1650 0

ПСЖ и Челси не успяха да се победят в първия осминафинал в Шампионска лига, като на "Парк де Пренс" двата отбора завършиха при равенство 1:1.

Иванович даде аванс на своите в 36' след феноменален гол, а Куртоа през цялото полувреме спаси отлични шансове за домакините.

Голът на Иванович беше негов 7-и в Шампионска лига, като никой друг защитник няма толкова попадения в този турнир. В същото време това беше юбилеен гол №100 за Челси като гост в лигата.

Единсон Кавани обаче запази шансовете на своя тим за класиране напред, след като в 54' отбеляза с глава 6-ия си гол в Шампионска лига в 7 двубоя.

ПСЖ имаше много шансове да стигне до победата, но така и не успя, което дава повече шансове на Челси за класиране напред, тъй като реваншът е на "Стамфорд Бридж" след две седмици. Все пак ПСЖ запази рекорда си от 33 поредни мача без загуба у дома в европейските клубни турнири.

Лоран Блан не се притесни от формата на съперника и излезе с офанзивна схема, залагайки на Кавани, Лавеци и голямата звезда на тима Златан Ибрахимович в предни позиции. Триото в халфовата линия беше формирано от Матуйди, Верати и бившия ас на Челси Давид Луис. Маркиньос се възстанови навреме за двубоя и застана до Тиаго Силва, а по двата фланга действаха Ван дер Вийл и Максуел.

Жозе Моуриньо заложи на сигурността в двубоя, след като пусна трима дефанзивни полузащитници – Фабрегас, Матич и Рамирес, като испанецът беше изтеглен по-напред, но често се връщаше в защита. Азар и Вилиан оперираха по крилата, правейки компания на единствения нападател Диего Коща. В защита пред Куртоа бяха предпочетени Кейхил, Тери, Иванович и Аспиликуета.

През първото полувреме офанзивната схема на ПСЖ даде резултат, след като домакините имаха по-добрите положения срещу анемичния в първи половин час Челси. В 11’ дойдоха и първите две положения, след като Максуел центрира отлично в наказателното поле за Матуйди, но Куртоа спаси. Последва ново центриране, което беше за Ибрахимович, но отново белгийският страж се намеси.

Челси се отчиташе със спорадични атаки, които не носеха особени опасности. В 34’ пък Кавани опропасти най-доброто положение за ПСЖ, след като при корнер засече от близко разстояние, но Куртоа с блестящ рефлекс успя да се намеси.

Така се стигна до 36’, в която гостите откриха резултата с първия си точен удар. При центриране на Азар топката беше изчистена вляво от наказателното поле. Там, Джон Тери я стигна и пусна ниско центриране за Кейхил. Той от своя страна с брилянтен пас с пета успя да качи топката на главата на Иванович, който с удар в обратния ъгъл откри резултата.

ПСЖ не успя да реагира до края на полувремето, като единствено Златан се отчете с изстрел от пряк свободен удар – 0:1 на почивката.

През второто полувреме домакините се хвърлиха в атака, като още с първата си по-сериозна възможност успяха да изравнят. В 54' Ибра изведе Матуйди отляво по крилото, а той центрира отлично в наказателното поле. Там Кейхил изпусна Кавани и нападателят с глава изравни за 1:1.

Скоро след гола се стигна до епичен пропуск на домакините. В 60' Ибрахимович се освободи отлично, комбинира на двойно подаване с Лавеци и нахлу е наказателното поле. Той стреля отлично, но Куртоа се намеси чудесно. Топката обаче попадна в Лавеци, който стреля към вратата, но право в краката на Аспиликуета, който се беше пласирал чудесно.

Челси се отчете с няколко безуспешни центрирания в следващите минути, а в 80' дойде поредният пропуск на ПСЖ в мача. Кавани се освободи в наказателното поле и със страхотни финтове се пласира на добра позиция да отбележи, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата.

В добавеното време Тибо Куртоа запази равенството, след като Ибрахимович стреля опасно с глава, но белгиецът изби в корнер - 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички