Салах се върна към головете, а с това и към рекордите


Салах се върна към головете, а с това и към рекордите
Снимка: Getty Images/Guliver

1301 0

През първия си сезон в Ливърпул Мохамед Салах подобри куп рекорди, но през този той трудно намираше път към противниковите врати. Все пак египетската звезда на мърсисайдци успя да се разпише през уикенда за минималната победа с 1:0 срещу Хъдърсфийлд, а срещу Цървена звезда в Шампионска лига в сряда вкара нови две попадения.

По този начин Салах се върна не само към попаденията, но и към рекордите с екипа на "червените". Второто му попадение срещу сръбския тим бе под №50 за него във всички турнири, като той се превърна в играчът на Ливърпул, който най-бързо стига до 50 попадения - след 65 мача. Предишното постижение бе на Алберт Стъбинс, който го поставя в края на 40-те години на миналия век, когато вкарва 50 попадения в 77 срещи.

Салах пристигна на "Анфийлд" през лятото на 2017 година от Рома и още в дебютната си кампания наниза 44 попадения в 56 срещи във всички турнири. Освен това той грабна "Златната обувка" във Висшата лига със своите 32 попадения, което е рекорд за сезона не само за тима му, но и за първенството на Острова.

ЛИВЪРПУЛ ПОСТАВИ СПЕЦИАЛНА ЦЕНА НА САЛАХ ЗА БАРСЕЛОНА И РЕАЛ МАДРИД

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички