Байерн (Мюнхен) не успя да победи на старта в Бундеслигата


Байерн (Мюнхен) не успя да победи на старта в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

2689 0

Байерн (Мюнхен) не успя да победи на старта на новия сезон в Бундеслигата. Отборът на Нико Ковач завърши 2:2 у дома с Херта Берлин. Резултатът за домакините откри Роберт Левандовски в 24'. В 36' Херта изравни чрез Лукебакио. Само три минути по-късно Груич изведе гостите напред. В 60' Левандовски изравни от дузпа за крайния резултат.

Играчите на Байерн започнаха по-активно срещата и още в началните минути имаха шансове да поведар. В 7' Мюлер пробва далечен изстрел, но топката мина покрай вратата. Двата тима продължиха да поддържат високо темпо, а в 24' домакините откриха резултата. Томас Мюлер намери Роберт Левандовски, като нападателят овладя дълбоко в наказателното поле и преодоля вратаря, за да вкара първия гол за новия сезон.

Малко след това отново Мюлер имаше шанс пред себе си, но ударът му бе отразен. Изненадващо гостите стигнаха до пълен обрат и то само за три минути. Първо Лукебакио получи топката около центъра, напредна, избра си позиция и стреля. Топката се отби в гърба на Ибишевич и смени траекторията си, за да попадне във вратата. След това Марко Груич получи добро подаване, озовавайки се сам срещу вратаря, и хладнокръвно прати топката в мрежата. В края на полувремето баварците имаха претенции за дузпа, но такава не получиха.

Второто полувреме започна с натиск на Байерн. Толисо овладя тънко подаване, но ударът ниско в средата на целта беше лесно спасен от Руне Ярщайн. След него и Набри бе отказан след спасяване. В 60' все пак домакините стигнаха до изравнителен гол. Байерн получи дузпа след намесата на ВАР, а Левандовски бе точен от бялата точка. След това отборът на Нико Ковач изцяло доминираше. В 74'  Кимих  имаше добра възможност, стреляйки от далечно разстояние. Ударът му беше насочен към средата на вратата, но вратарят на гостите внимаваше и се намеси спокойно. 5 минути преди края баварците изпуснаха страхотен шанс. Серж Набри стогна до подаване в наказателното поле, но ударът му излетя малко над напречната греда. Това бе последното по-опасно положение в двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички