5 гола и червен картон: Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг си спретнаха здраво германско дерби (ВИДЕО)


5 гола и червен картон: Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг си спретнаха здраво германско дерби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1091 0

РБ Лайпциг победи Борусия Дортмунд с 3:2 като гост на "Сигнал Идуна Парк" в мач от 14-ия кръг на германската Бундеслига. Двубоят бе изпълнен с какво ли не, а "биковете" дръпнаха с 4 точки пред "жълто-черните" във временното класиране.

Двубоят започна кошмарно за домакините, тъй като в 15-ата минута Матс Хумелс бе изгонен с директен червен картон заради много грубо нарушение в краката на опонент. 17' по-късно Рами Бенсеибани имаше малшанса да си вкара автогол и да даде преднина на "биковете". В последната минута от първата част обаче Никлас Зюле засече топката след чудесно центриране на Юлиан Брандт и вкара за 1:1.

Само 9 минути след почивката РБ Лайпциг си върна преднината благодарение на Кристоф Баумгартнер, който имаше простата задача да вкара топката в опразнената врата за 2:1.

В първата минута от добавеното време Емил Форсберг подпечата трите точки на гостите с хубав гол за 3:1, но в 93' Никлас Фюлкруг вкара с глава и оформи крайното 3:2.

Лайпциг се намира на четвъртата позиция с 29 точки след днешния успех, следван именно от Борусия с 28 на своята сметка на петото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички