Звездите на ПСЖ от разгрома над Барселона сведоха глава пред Монако в Лига 1


Звездите на ПСЖ от разгрома над Барселона сведоха глава пред Монако в Лига 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1684 0

Френският гранд Монако поднесе голямата сензация в европейския футбол този уикенд, след като победи шампиона Пари Сен Жермен с 0:2 като гост в мач от 26-ия кръг на Лига 1. Триумфът на монегаските бе особено впечатляващ, тъй като се изправиха срещу същите стартови 11 на ПСЖ, които само преди пет дни разгромиха Барселона с 1:4 на "Камп Ноу" в Шампионска лига.

След само шест минути игра Монако откри резултата на "Парк де Пренс", след като Рубен Агилар центрира в наказателното поле, а Софиян Диоп засече с глава от близко разстояние до вратата на парижани. В началото на втората част гостите стигнаха до второ попадение благодарение на Гийермо Марипан, който връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле, за да я забие в мрежата на Кейлор Навас.

В 60-ата минута Мойс Кийн стреля опасно с глава, но стражът на Монако Бенжамен Лекомт се намеси. Малко по-късно Кевин Фоланд можеше да вкара трето попадение за гостите. В 69-ата минута Рафиня се свлече на тревата в наказателното поле, но след проверката на ВАР бе установено, че няма нарушение. В 77-ата минута отново Кийн бе близо до гол за ПСЖ, но отново не успя да вкара.

Така ПСЖ пропусна възможността да излезе на второ място в Лига 1, като вместо това остава на трета позиция с 54 пункта. Шампионите изостават на четири точки от лидера Лил и на една от Олимпик Лион. Монако пък остава на четвърто място, но се доближи до топ 3, като вече има 52 точки в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички