Почетино разкри защо е сменил Меси и какво си казаха при подминаването


Почетино разкри защо е сменил Меси и какво си казаха при подминаването
Снимка: Getty Images

3003 0

Старши треньорът на френския гранд ПСЖ Маурисио Почетино трябваше да отговаря на въпрос защо е сменил една от големите си суперзвезди Лионел Меси четвърт час преди края при равен резултат в дербито срещу Олимпик Лион от Лига 1. В крайна сметка парижани спечелиха срещата с гол в последните секунди (2:1).

Аржентинският специалист сподели, че го е направил, за да предпази сънародника си от контузии. Той отсече, че е треньор, за да взима този тип решения, които понякога може да не се харесват на всичките му футболисти.

"Взех решението да изкарам Лео Меси, за да го предпазя от потенциални контузии. Имаме важни мачове, които предстоят, искахме да го предпазим" - започна Почетино, отговаряйки на въпроса защо е сменил аржентинецът.

"Това са решения, които трябват да бъдат взети в името на отбора. Всеки знае, че имаме страхотни футболисти, но трябва да правим избори. Понякога решенията на треньора са позитивни и се харесват на играчите, но друг път не. Заради това има треньор - за да взима решения.

Може да има съгласие с решението или да няма. Питах Меси как е и той ми каза, че е "ок", няма проблеми. Всеки знае, че Меси е страхотен футболист. Имаме право на 5 смени и очевидно играчите никога не искат да бъдат сменяни. Решенията трябва да се взимат, аз съм на пейката, за да го правя. Неговата реакция? Всичко е наред, няма тревоги" - заяви още той.

Вижте и ВИДЕО на смяната на Меси и реакцията му към Почетино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички