Защо Мбапе може да спре Манчестър Юнайтед да подпише с Неймар и да го задържи в ПСЖ?


Защо Мбапе може да спре Манчестър Юнайтед да подпише с Неймар и да го задържи в ПСЖ?
Снимка: Getty Images

2798 0

L’Équipe съобщава, че 31-годишният нападател на ПСЖ Неймар обмисля да остане в ПСЖ това лято въпреки трудния втори полусезон, който изглеждаше, че най-накрая ще сложи край на престоя му в Париж.

Поредна сериозна контузия на глезена доведе до края на кампанията на бразилеца през февруари след спад във формата заради емоционално изтощително Световно първенство преди Коледа. Дори и редките изяви на Неймар през сезона не попречиха на част от гръмогласните ултраси на ПСЖ да протестират пред къщата му по време на сблъсъка. Този последен епизод се разглежда като повратна точка.

Междувременно се твърди, че клубът търси да продаде Неймар от пристигането на спортния директор Луис Кампос миналото лято. Независимо от огромния му договор, който е до 2027 г., тъй като са се уморили от поведението му извън терена и повтарящите се контузии, но неговото бъдеще все още зависи от различни фактори.

Условията, от които зависи бъдещето на Неймар

Първо, ако Килиан Мбапе бъде продаден, каквото е намерението на клуба, след като Мбапе заяви, че няма да подпише нов договор преди изтичането на договора му, Неймар е много вероятно ще остане в Париж. Собствениците на клуба от Катар не искат да загубят и двамата нападатели, и Лионел Меси в един и същ трансферен прозорец.

Вероятното назначаване на Луис Енрике за треньор на ПСЖ също може да накара Неймар да остане, предвид добрите им отношения от дните им в Барселона между 2014 и 2017 г. Въпреки че спортният всекидневник казва, че това далеч не гарантира оставането на бразилеца. Ако успее, преследването на Бернардо Силва от страна на Париж също ще бъде фактор. Неймар категорично не се интересува от преместване в Саудитска Арабия, тъй като се наслаждава на живота в Париж, твърди вестникът.

Също така преговори между Манчестър Юнайтед и ПСЖ за преместване миналия месец. Те все още има шанс да се ускорят, ако клубът от Олд Трафорд попадне под катарска собственост, докато процесът на наддаване продължава. Засега Неймар е по-вероятно да остане в Лига 1, отколкото да напусне заради друг отбор. Мбапе пък е почти сигурен напускащ, като и Ливърпул готви огромна оферта за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички