Задачите пред Меси, които го спират да приключи с футбола, след като стана световен шампион


Задачите пред Меси, които го спират да приключи с футбола, след като стана световен шампион
Снимка: Getty Images

27270 0

На Световното първенство по футбол 2022 Лионел Меси стана шампион с Аржентина и спечели единствения трофей, който липсваше в кариерата му. Предвид факта, че той има десетки клубни и няколко национални трофея, носител е на 7 награди "Златната топка" и е записал куп рекорди, 35-годишната звезда спокойно може да завърши кариерата си. Да, освен това е изкарал предостатъчно в своята славна кариера.

Но има няколко неща, които Меси трябва да "свърши" с топка в краката, преди да се оттегли. Ако ги постигне, това ще добави към ореола му на един от най-добрите, а защо не и най-добрия футболист в историята. И, разбира се, няма да му е скучно в последните години на кариерата. Ето кои са тези неща:

ДА СПЕЧЕЛИ ШАМПИОНСКА ЛИГА С ПСЖ

В последно време вървят много слухове, които пращат Меси обратно в Барселона, в Интер Маями от МЛС, в саудитския Ал Хилал. Но аржентинецът има недовършена работа във Франция, най-вече да помогне на ПСЖ да спечелят Шампионска лига. За клуба това би бил първи трофей от този турнир в историята им.

Според слуховете именно заради това нападателят ще остане в клуба, удължавайки договора си. Освен това отборът е достатъчно зрял, за да постигне това. Но задачата не е лесна - още в следващия си мач те трябва да отстранят Байерн Мюнхен, за да се класира на четвъртфиналите.

ДА ЗАВОЮВА ОЩЕ ЕДНА КОПА АМЕРИКА

Меси стигна с Аржентина до три финала в Копа Америка - през 2007, 2015 и 2016 г., но ги загубиха. Трофеят бе завоюван, когато за треньор бе назначен Лионел Скалони. Младият специалист вече два пъти показа правилността на това решение на федерацията, спечелвайки два трофея, които страната отдавна жадуваше - Копата и Световното първенство през 2022 година.

Скалони много добре адаптира схемата си на игра към лидера на тима и ако концепцията му за него и за отбора като цяло продължи да работи, Меси и "гаучосите" трябва да спечелят и следващото издание на южноамериканския турнир.

МНОГОТОЧИЕТО С БАРСЕЛОНА

Босовете на Барселона не се разделиха красиво с голямата си легенда. Във взаимоотношенията между Лео и каталунците все още има недоизказаност. И на "Камп ноу" се надяват той да се върне в клуба, по един или друг начин, за да сложи точка на мястото на това многоточие.

Условията на аржентинеца в случай на съгласие да се върне ще са прости: подсилване на състава и увеличаване на конкурентоспособността. Ако отношенията се изгладят и клубът се съгласи на това, звездата би се съгласил на значително намаление на заплатата.

Както е известно, през лятото на 2021 г. президентът на "блаугранас" Жоан Лапорта бе уверил Меси, че ще изпълни условията му. Но не бе изчислил правилно финансовите възможности на клуба - ако бяха подписали нов договор с Меси, каталунците нямаше да имат средства да привлекат който и да е нов играч.

Дали ще се върне в Барселона Меси - е трудно да се гадае. По-вероятно е, ако това се случи, да не е през идващото лято. По-скоро нападателят ще остане в ПСЖ, за да изпълни целта си в Шампионска лига. А може би и да изчака Лапорта да си тръгне от каталунския клуб. А ето какви са условията, които ПСЖ предлага на Меси по новия договор. 

soccer.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички