Шефът на Ла Лига за Франция: Във фабриките е по-опасно, отколкото на мач


Шефът на Ла Лига за Франция: Във фабриките е по-опасно, отколкото на мач
Снимка: Getty Images/Guliver

1744 0

Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас потвърди отново решимостта на организацията да завърши сезона и в елита, и в Сегунда дивисион, въпреки пандемията от коронавирус. Той посочи, че ръководството на френската Лига 1 е избързало с решението си футболният сезон в страната да не бъде довършван. Подобно решение по-рано в Европа взеха Белгия и Нидерландия.

"По-опасно е да се работи във фабриките, отколкото да се играе без зрители, спазвайки протоколите на Ла Лига. Контролираната и безопасна икономическа дейност е важна за възраждането, защото в противен случай много важни икономически сектори могат да изчезнат и това може да се случи и с професионалния футбол", заяви испанецът, цитиран от AS.

"Преди заседанието на Изпълнителния комитет, което ще се проведе на 27 май, все още има време за представяне на плановете. Може да се поднови сезонът до края на юни. Според мен, Франция взе прибързано решение. В Европа има и други държави, освен Испания, които смятат да играят. Те вече започват да възобновяват дейност. Например, Германия", посочи Тебас. Ла Лига беше спряна след 27-ия кръг. Остават още 11 кръга за доиграване. Скоро се появи информация, че един от водещите испански тимове няма намерение да принуждава играчите си да излизат на терена. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички