Сеск Фабрегас впечатли с голям жест към Монако, отказа се от голяма сума


Сеск Фабрегас впечатли с голям жест към Монако, отказа се от голяма сума
Снимка: Gulliver/GettyImages

2147 0

Сеск Фабрегас предложи огромна помощ на своя Монако в битката с кризата, породена от коронавирус. Той е готов да се откаже от седмичната си заплата от 130 000 паунда до юли в опит да облекчи финансовото напрежение клуба.

Бившият полузащитник на Арсенал и Челси, подобно на своите съотборници, вече се съгласи на намаление на финансовото възнаграждение с 30% за следващите четири месеца. И независимо от това, че спасява за клуба си около 2.2 млн. паунда, Фабрегас се съгласи да доплати заплатите на клубния персонал, чиито възнаграждения също бяха орязани.

Испанският футболист се присъедини към „монегаските“ от Челси през януари 2019 и има 18 мача за тима през сезона. Монако в момента заема девета позиция в таблицата на Лига 1. При 10 оставащи кръга до края на кампанията, френските футболни власти се целят в подновяване на Лига 1 на 17 юни, след като за последно играха на 16 март. В изявление, публикувано в L‘Equipe след среща, проведена миналия петък, Френската футболна лига (ЛФП) потвърди намерението си да рестартира сезона от тази дата, но не стана ясно дали мачовете ще се играят при закрити врати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички