Във Франция: Лига 1 няма да се доиграе


Във Франция: Лига 1 няма да се доиграе
Снимка: Getty Images/Guliver

4846 0

Изключително неприятни новини долетяха от Франция относно Лига 1. Очаква се съвсем скоро официално да се потвърди, че френското първенство няма да се доиграе, това потвърдиха L'Equipe, както и Le Parisien.

Решението ще е директно от френските власти. Очаква се в най-скоро време министър-председателят на Франция Едуард Филип да обяви, че в страната няма да се провеждат спортни събития, дори при закрити врати. Забраната ще бъде в сила поне до 1 август. Както знаем, по-рано имаше информация, че от УЕФА ще искат първенствата да се доиграят до края на юли.

Френският премиер ще представи днес национална стратегия за излизане от блокадата заради коронавируса. От 17 март до 11 май във Франция действа режим на стриктна самоизолация, но изглежда, че срокът ще бъде удължен.  Първенството на Франция бе преустановено след 28-и кръг заради пандемията. Представители на страната в Шампионска лига са Пари Сен Жермен и Лион, а отборите от Лига Европа отпаднаха. По-рано имаше информация, че футболът ще се завърне във Франция в средата на юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички