ВИДЕО: ПСЖ обърна трудно корав опашкар в дебюта на Рамос


ВИДЕО: ПСЖ обърна трудно корав опашкар в дебюта на Рамос
Снимка: Getty Images

2515 0

Пари Сен Жермен постигна изстрадана победа над Сент Етиен в мач от Лига 1. Предпоследният в класирането във Франция затрудни звездната селекция на парижани, дори след като остана с човек по-малко за цяло полувреме. На тима, воден от Маурисио Почетино, му се наложи да обръща резултата от 0:1 до 3:1 и за това спомогнаха 3 от южноамериканските му звезди - Лео Меси, Анхел Ди Мария и Маркиньос.

Двубоят ще бъде запомнен с дебюта за гостите на централния защитник Серхио Рамос, но самият той едва ли ще бъде доволен от първия си мач за френския тим. В самия край на двубоя пък една от суперзвездите на парижани - Неймар, изглежда се контузи сериозно и бе изненсен с носилка от терена. Меси пък оформи хеттрик, но от асистенции в този двубой.

На гостите от столицата им се наложи да догонват в резултата, след като бяха наказани в 25-ата минута. Тогава Денис Буанга опъна мрежата на Донарума, но се наложи да почака прегледа на ВАР, за да празнува. Минута по-рано той вече бе наказал италианския вратар на ПСЖ, но попадението му бе отменено заради засада.

В добавеното време на първата част парижани успяха да изравнят - Меси изпълни пряк свободен удар и качи топката на главата на Маркиньос, който я прати в левия ъгъл на Сент Етиен от точката на дузпата. Малко по-рано съперникът бе останал с човек по-малко, след като Тимоти Колоджешак беше изгонен малко пресилено заради спъване.

През втората част на мача домакините играха на високо ниво и успяваха да удържат атаките на парижани. С добри намеси се отчете техният страж Етиен Грийн. Все пак в 79' ПСЖ стигна до своето, когато Ди Мария се възползва от извеждащо подаване на сънародника си Меси и с прецизен удар препарира Грийн за 2:1. В 90+1 Маркиньос оформи крайното 3:1 след трета асистенция на бившия капитан на Барселона в мача.

ПСЖ остава убедителен лидер в Лига 1, след като събира 40 точки и води с 14 пункта пред втория Ница. Сент Етиен е на предпоследното 19-о място със спечелени само 12 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички