Велико! Алвеш вече дели с Меси званието "най-титулуван играч в света"


Велико! Алвеш вече дели с Меси званието "най-титулуван играч в света"
Снимка: GettyImages

3803 0

В предпоследния 37-ми кръг на Лига 1 ПСЖ завърши наравно 1:1 със Страсбург и стана шампион на Франция за 11-и път. Този успех способства и за невероятно постижение на звездата на тима Лионел Меси.

Аржентинецът вече има 43 трофея в кариерата си, с което изравни най-титулувания футболист в историята - Дани Алвеш. Бразилецът, който е бивш съотборник на Меси в Барселона, вероятно няма да подобри този рекорд, тъй като е в затвора по обвинение в изнасилване и вече е на 40 години.

По време на славната си кариера нападателят спечели 9 Суперкупи - 8 на Испания и 1 на Франция, 10 титли в Ла Лига, 2 в Лига 1, 7 Купи на Краля, 4 пъти Шампионска лига, 3 пъти Суперкупата на УЕФА, 3 пъти Световното клубно първенство, веднъж Финалисима, Копа Америка и титлата от Мондиал 2022. Меси е печелил и златото на Олимпийските игри през 2008 година с отбора на Аржентина до 23 години.

Любопитното е, че единственият турнир, в който суперзвездата е играл, но не е печелил, е Купата на Франция. В предишния кръг ПСЖ победи Оксер, а Меси записа 2 лични постижения - ето какви. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички