ПСЖ отново е шампион и стана рекордьор по титли във Франция (ВИДЕО)


ПСЖ отново е шампион и стана рекордьор по титли във Франция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4728 0

ПСЖ спечели рекордната си 11-а шампионска титла на Франция. Хората на Кристоф Галтие завършиха 1:1 при гостуването си на Страсбург в среща от 37-ия кръг и официализираха триумфа с трофея кръг преди края.

Лео Меси даде преднина на „Принцовете“ в 59-ата минута, а резервата Кевин Гамейро, който е бивш играч на парижани, оформи крайния резултат в 79-ата минута. Като цяло Страсбург дори изглеждаше по-добрият тим на терена и пропусна отлични положения, но класата на Меси и Мбапе не позволиха да се стигне до изненадващо поражение.

Така стратегическото реми помогна за целите и на двата отбора. ПСЖ е новият-стар шампион на Франция. Парижани вече са №1 по титли на страната, след като изпревариха Сент Етиен. До тази вечер и двата клуба имаха по 10 трофея.

Кръг преди края ПСЖ е с 85 точки и е недостижим на върха. Вторият Ланс е с 81 пункта. Елзасците пък са 15-ти с 40 точки и изпълниха целта си да се спасят.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано ПСЖ започна срещата по-активно. В 10-ата минута дойде първото по-сериозно положение, което Мбапе не успя да оползотвори след пас на Меси.

Video edited on Kapwing

Постепенно и домакините погледнаха по-смело напред. Сансон затрудни Донарума, а в 34-ата минута те имаха претенции за дузпа за игра с ръка Бичиабу. ВАР обаче не видя основание да отсъди такава.

За ПСЖ до почивката пропуснаха Ренато Санчес и Меси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят продължи динамично и след почивката. Гостите имаха известно териториално предимство, но домакините бяха по-опасният тим.

ГОООЛ! Лео Меси откри резултата в 59-ата минута. Той получи перфектен пас от Мбапе и матира Селс – 0:1.

ГОООЛ! В 79-ата минута Кевин Гамейро изравни! Бившият нападател на ПСЖ се разписа след добавка при разбъркване в пеналта на гостите.

Video edited on Kapwing

До края не паднаха нови голове. Така ПСЖ подпечата рекордната си 11-а шампионска титла на Франция. Страсбург пък си гарантира оцеляването в Лига 1.

СЪСТАВИ

Страсбург: Селс, Дагба, Нямси, Дукуре, Перин, Гилбер, Белегард, Сисоко, Сансон, Диара, Диало

ПСЖ: Донарума, Заир-Емери, Данило, Рамос, Битшабу, Бернат, Верати, Санчес, Витиня, Меси, Мбапе

ПРЕДИ МАЧА

ПСЖ има шанс още тази вечер да подпечата титлата си. Принцовете са на върха с 84 точки, с 6 пред втория Ланс. Парижани са в серия от 3 поредни победи, като при последния си успех треснаха Оксер с 2:1 като гост.

Страсбург е 15-ти с 39 точки. Елзасците все още не са си гарантирали на 100% оцеляването във френския елит. Те са на 6 точки от последния под чертата 2 кръга преди края на сезона.В последния си мач те завършиха 1:1 като гости на Троа.

В първата среща помежду им през сезона ПСЖ победи с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички