Ултраси на ПСЖ към Влахович: Ако дойдеш в Париж, ще ти отрежем 3 пръста


Ултраси на ПСЖ към Влахович: Ако дойдеш в Париж, ще ти отрежем 3 пръста
Снимка: Getty Images

1467 0

Част от феновете на Пари Сен Жермен не искат нападателя Душан Влахович да идва в клуба. Това стана ясно от снимка, която битува в социалните мрежи и показва своеобразен протест срещу сърбина пред "Парк де Пренс".

На фотоса седмина запалянковци държат банер, на който пише, че ако Влахович дойде в Париж, те ще му отрежат 3 пръста на ръката. Както е известно, сръбският национал е сред вариантите в нападение на новия треньор на парижани Луис Енрике.

Акцията срещу играча се обяснява с убедеността на част от парижките фенове, че той е националист. Причината за това е негова фланелка на националния отбор, на която Косово е сложено в границите на Сърбия. Ултрасите са недоволни и от жеста на футболиста на снимката, на която той е изпънал първите 3 пръста на лявата си ръка. Това навежда към поздрава на неонацистите.

Твърди се обаче, че този жест се използва в Сърбия от Средновековието като знам за победа или радост. Той имал християнски произход и изобразява християнската Света Троица. По-рано Александро дел Пиеро жегна Душан Влахович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички