Париж е категоричен, че няма да продаде "Парк де Пренс" - ПСЖ плаши с данъкоплатците


Париж е категоричен, че няма да продаде "Парк де Пренс" - ПСЖ плаши с данъкоплатците
Снимка: Getty Images

956 0

Кметът на Париж - Ан Идалго, изрази позицията на ръководните фактори на града около казуса с "Парк де Пренс", който е собственост на градския съвет, но междувременно е "дом" на ПСЖ от 1974 г. насам.

Позицията на градския съвет

Идалко обясни пред "Льо Паризиен", че френският колос няма съгласието за купуването на съоръжението, след като ръководството на клуба е изразило подобно желание през ноември миналата година.

"Парк де Пренс" не се продава. И няма да бъде продаден. Това е твърда и категорична позиция. Това е изключително наследство за парижани. Но разбира се, ние трябва да съдействаме на ПСЖ в тяхното желание да обновят, увеличат капацитета и модернизират "Парк де Пренс", коментира казуса около стадиона Идалко.

Ситуацията около съоръжението

Подобна модернизация обаче вече бе извършена от страна на наемателя в лицето на ПСЖ преди десетина години, когато тимът постигна споразумение с градския съвет на Париж за удължаване на договора за наем до 2043 година, след което те завършиха реконструкция на стадиона на стойност 75 милиона евро в продължение на три години.

Оказва се обаче, че собствениците на клуба са готови да инвестират нови солидни средства в стадиона, но при условието, че е тяхна собственост, а не както сега - на градския съвет.

Желанието на собствениците на ПСЖ

"Изненадващо и разочароващо е да чуем, че кметът на Париж заема позиция, която на практика ще принуди ПСЖ да търси алтернативи и същевременно ще добави десетки милиони евро тежест на данъкоплатците, за да поддържа съоръжението", обясни говорител на ПСЖ пред Ройтерс.

"ПСЖ вече инвестира повече от 85 милиона евро за поддържане на стадиона, като същевременно ангажира допълнителни 500 милиона евро за ремонти, за да позволи на ПСЖ да расте и да се конкурира с други клубове на най-високо ниво в Европа.

Жалко е, че сега кметът внезапно спира окончателно дискусиите за продажба, които водихме от дълго време, като клубът сега е принуден да търси алтернативни варианти за нашия дом, което не е това, на което нашите фенове се надяваха", добавиха от ПСЖ по казуса.

Вижте гола от световна класа, с който Меси се завърна след Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички