Ударите по Русия продължават: И ПСЖ се отказа от руски спонсор


Ударите по Русия продължават: И ПСЖ се отказа от руски спонсор
Снимка: Getty Images

2010 0

Пореден европейски футболен клуб нанесе нов удар по Русия заради събитията в Украйна. ПСЖ прекрати спонсорския си договор с руската компания за спортни залози Fonbet. Това съобщиха от пресслужбата на парижани.

Въпросната компания е единственият руски спонсор на тима от „Парк де Пренс“. Двете страни се бяха обвързали през миналата година, когато подписаха договор до 2023 год.

Парижани имат футболна академия в Москва, която е за таланти между 3-15-годишна възраст. Тя е създадена през 2019 година, но на този етап ще продължи да развива своята дейност.

„Събитията, които се случват в момента, ни накараха да премислим отново нашите взаимоотношения. Решихме взаимно да прекратим нашето споразумение с Fonbet до края на сезона“, казват в изявлението си от ПСЖ.

От клуба допълват, че за момента няма причина да се прекъсва работата със школата за млади футболисти. ПСЖ все пак „ще остане нащрек за мерките, които могат да бъдат взети“.

А ето кого парижани уговорят за заместник на Маурисио Почетино на треньорския пост.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички