"Това е много добра новина": Треньорът на ПСЖ похвали Лионел Меси и Килиан Мбапе след лекцията им срещу Аячо


"Това е много добра новина": Треньорът на ПСЖ похвали Лионел Меси и Килиан Мбапе след лекцията им срещу Аячо
Снимка: Getty Images

1747 0

Старши треньорът на ПСЖ - Кристоф Галтие, остана доволен след победата над Аячо в петък вечер (22 октомври) и похвали Лионел Меси и Килиан Мбапе за представянето им.

Парижани победиха 18-ия в класирането с 3:0, а аржентинецът отбеляза едно от попаденията и асистира на французина за другите две. Със спечелените три точки ПСЖ събра 32 на върха в Лига 1 и има аванс от шест пред втория Лориан, който обаче има и мач по-малко.

"Връзката между Лео и Килиан работи отлично, а това е много добра новина както за отбора, така и за тях двамата. Те са играчи, които имат нужда да отбелязват голове", заяви Галтие след мача пред "PSGTV".

Наставникът на ПСЖ похвали и тройката в средата на терена - Ренато Санчес, Марко Верати и Фабиан Руис, която стартира от първата минута срещу Аячо. Това бе един от редките случаи, в които тимът излезе с постройка 4-3-3, вместо 3-4-3: "Хареса ми и как се представи полузащитата ни днес, а тези ротации ми дадоха възможност да дам почивка на някои футболисти".

*Следващият мач за френския гранд е на 25 октомври (вторник) - домакинство на Макаби Хайфа от 5-ия кръг на груповата фаза в Шампионска лига!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички