Шоу на Мбапе и Меси донесе класическа победа за ПСЖ в битката между баща и син


Шоу на Мбапе и Меси донесе класическа победа за ПСЖ в битката между баща и син
Снимка: Getty Images

7847 0

ПСЖ победи с 3:0 Аячо като гост в среща от 12-ия кръг на френската Лига 1. Двубоят се превърна в шоу на мегазвездите на парижани Килиан Мбапе и Лионел Меси, които забиха попаденията за успеха и си асистираха един на друг.

Французинът и аржентинецът изнесоха истински рецитал. Килиан заши два гола и асистира за този на Лионел. Меси пък се отчете с попадение и две асистенции за тези на Мбапе. Двамата правеха каквото си поискат и се забавляваха на терена.

Мбапе откри резултата в 24-ата минута. Меси удвои в 79-ата, а френският нападател фиксира крайното 0:3 в 82-ата минута с втория си гол в мача.

Така треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие триумфира в битката срещу своя син Жордан. Наследникът на специалиста е помощник-треньор на Аячо.

Със спечелените 3 точки парижани дръпнаха на върха в класирането. Те вече са с 32 пункта, с 6 повече от втория Лориен. Аячо е 18-ти с със скромните 8 точки.

Eто къде може да гледате НА ЖИВО ПСЖ - Аячо!

ЕТО КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо домакините стигнаха до първата по-добра възможност в мача. В 5-ата минута Ел Идриси шутира, но топката профуча на сантиметри от гредата.

ПСЖ отговори с удар на Лионел Меси от фаул в 13-ата минута. Аржентинската суперзвезда затрудни максимално Лерой, който все пак се справи.

Гостите профукаха нова отлична възможност в 22-ата минута, когато Мбапе намери Фабиан Руис на далечната греда, но испанецът не успя да насочи топката във вратата.

ГОЛ! Все пак логичното се случи в 24-ата минута, когато Мбапе разпечата мрежата на домакините. Меси го изведе отлично с ювелирен пас, а френският бързак вкара, останал очи  в очи със стража – 0:1.

В 37-ата минута Мбапе пропиля изключително изгодна ситуация. Килиан получи топката на точката на дузпата, но би над вратата. 240 секунди по-късно той отново шутира над гредата от няколко метра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката ПСЖ продължи да достига с лекота до положения пред вратата на Лероа. Първото от тях пропиля Хуан Бернат в 48-ата минута. Само 180 секунди по-късно Ренато Санчес слаломира между защитници на Аячо, но вратарят да домакините спаси изстрела му.

В 56-ата минута Килиан Мбапе блесна с поредния си неточен удар. Парижани не изпуснаха инициативата и в следващите минути.

ГОЛ! „Принцовете“ закономерно удвоиха преднината си в 79-ата минута. Меси и Мбапе осъществиха феноменално двойно подаване, при което Килиан изведе с петичка Лео в пеналта. Аржентинецът матира  вратаря Лероа и прати топката в мрежата – 0:2

ГОЛ! Само 180 секунди по-късно нова комбинация между Меси и Мбапе доведе до трети гол във вратата на Аячо. Аржентинецът направи втора асистенция за второто попадение на французина. Лео го изведе отлично, а той закова топката в горния ляв ъгъл на Лероа – 0:3.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Аячо: Лероа, Авинел, Баяла, Белаили, Гонсалес, Ел Идриси, Коне, Котадьор, Маркети, Мусити-Око, Юсуф

ПСЖ: Донарума, Бернат, Маркиньос, Мукиеле, Хакими, Санчес, Верати, Фабиан, Солер, Меси, Мбапе

Преди мача:

През последните седмици избухнаха нови скандали в съблекалнята на парижани, които вероятно повлияха и върху представянето на терена - серията от 7 поредни победи приключи с три равенства. Сега възпитаниците на Кристоф Галтие са решени да покажат на какво са способни, а на пътя им излиза непретенциозния тим отбор на Аячо.

Домакините се намират на 18-а позиция във временното класиране и не могат да разчитат на трима от футболистите си за предстоящия двубой. ПСЖ пък е на върха, но в последно време напълни лазаретата си и Галтие няма да разчита на редица футболисти. Данило, Рамос и Неймар са само част от тях, като вторият "изгоря" заради червен картон.

Това се очертава първи двубой между двата тима от 8 години, тъй като Аячо дълго време се луташе по долните нива на френския футбол. В последните две срещи парижани са побеждавали противника, но преди това те имат и две ремита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички