Тиери Анри: Ако изпуснеш Мбапе, няма да откриеш същия зад някой ъгъл или предградие


Тиери Анри: Ако изпуснеш Мбапе, няма да откриеш същия зад някой ъгъл или предградие
Снимка: GettyImages

1410 0

Легендарният Тиери Анри коментира изненадващото решение на своя наследник в националния отбор на Франция Килиан Мбапе да откаже на Реал Мадрид, оставайки в ПСЖ. Бившият голмайстор обяви решението на колегата си като много важно за френския футбол.

"Очевидно Килиан избра да остане. Това е нещо огромно за футбола във Франция. Мислех си, че ще отиде, всички мислеха, че ще отиде, включително той самият. Явно обаче е променил мнението си", коментира Анри пред "Goal".

"Не знам какво точно може да го накара да промени решението си. Трябва да е говорено нещо сериозно. Видях, че някои хора го потърсиха. Президентът му се обади лично, това е лудост. Дано това да покаже къде иска ПСЖ да се изкачи, защото обикновено, когато играеш за голям отбор, ти не искаш да се махнеш от там. Той иска да те махне, когато остарееш. 

Когато си във върховата си форма, не напускаш. Той реши да остане и очевидно държи клуба в сърцето.

Хората ще говорят за парите и мощта, които ще притежава там. Аз обаче бих искал да вярвам, че, ако мислиш за едно нещо толкова дълго, то парите така или иначе биха дошли навсякъде, по всякакъв начин, където и да отиде. Той обаче избра да остане.

"Всеки във Франция бе щастлив от неговото решение. Ако искаш да бъдеш успешен, не можеш да пуснеш това момче да си тръгне. Ако го направиш, няма да намериш същото момче зад някой ъгъл или в предградията на Париж. Всички бяхме щастливи, че остана", завърши бившият нападател на Арсенал, Барселона и Ювентус.

На решението на Мбапе се зарадва и самият Христо Стоичков. Вижте какво каза Камата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички