Съдебната полиция в Париж обискира дома на боса на ПСЖ - Насер Ал-Хелаифи


Съдебната полиция в Париж обискира дома на боса на ПСЖ - Насер Ал-Хелаифи
Снимка: Gulliver/GettyImages

1458 0

Домът на президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи бе претърсен заради обвинения в отвличане и измъчване в Катар на лобист от френско-алжирски произход. Това е станало в сряда вечер, съобщи АФП.

"Съдията поиска информация и допълнителен достъп, като всичко му бе осигурено при пълна прозрачност и сътрудничество с властите от самото начало", заяви говорител на президента на ПСЖ. Един от адвокатите на Ал-Хелаифи отказа да коментира случая.

Обискът е бил направен от съдебната полиция, след като в края на януари 42-годишният лобист Тайеб Бенабдерахман подаде жалба. Той се оплаква от ареста си в Катар през януари 2020 година, където се е установил три месеца по-рано.

Мъжът твърди, че е бил тормозен и разпитван в продължение на шест месеца за документи, с които е разполагал и които са компрометирали шефа на ПСЖ. На него му е било разрешено да напусне Катар през ноември 2020 година, след като подпише протокол за конфиденциалност, който не му позволява да разкрие съдържанието на тези документи.

Миналата седмица бе претърсен и офисът на кмета на седми район в Париж - Рашида Дати, която е бивш министър, във връзка с тази афера. Ето повече подробности по обвиненията към катареца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички