Срам за ПСЖ: Рен отново победи, Лионел Меси е освиркван (ВИДЕО)


Срам за ПСЖ: Рен отново победи, Лионел Меси е освиркван (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7991 0

ПСЖ загуби за четвърти път през кампанията в Лига 1, след като отстъпи като домакин на Рен с 0:2 в среща от 28-мия кръг. Попаденията бяха дело на Токо Екамби и Калимуендо, които отбелязаха съответно в 45-тата и 48-мата попадения, като домакините не успяха да отговорят до края на срещата. По този начин парижани загубиха и двата си мача срещу съперника през кампанията, след като през януари отстъпиха при визитата си с 0:1.

Трябва да се отбележи, че негативната серия е продължителна, след като в рамките на последните 5 срещи срещу Рен - “принцовете” имат успех, реми и три поражения. Преди началото на днешното поражение и частично се потвърдиха очакванията за освиркване на Лионел Меси от запалянковците на ПСЖ, но преди началото се чуха и аплодисменти по негов адрес. 

Възпитаниците на Кристоф Галтие остават първи във временното класиране с 66 точки, но още довечера Олимпик Марсилия може да събере 59 при успех над Реймс. Победителите пък се изкачиха до пета позиция с 50 точки след 28 срещи, колкото имат и парижани.

Трябва да се отбележи, че статистически домакините трябваше да стигнат до успеха, предвид 59% притежание на топката, над 15 създадени голови положения, 7 от които завършили под формата на точни изстрели. Гостите обаче бяха по-ефективни и трите си точни удара превърнаха в две попадения, а в защита се представиха на високо ниво.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с лош късмет за гостите, след като Адриен Труфер бе заменен от Мелинг поради контузия. Те обаче бяха по-опасни в първите 20-тина минути, тъй като създадоха с 2 голови ситуации повече от френския колос - 3. 

След слабото начало обаче, ПСЖ заигра по-добре след 15-ата минута. Първо Меси имаше отлична ситуация, когато получи топка на границата на пеналтерията, но ударът му беше блокиран. В 23' Мбапе беше изведен прекрасно от Верати в наказателното поле, но ударът му мина встрани.

Най-доброто положение дойде в 25', когато Мбапе отново остана очи в очи с Манданда, но вратарят отрази удара на Килиан, а след това беше отсъдена и засада. Малко преди това основният реализатор на парижани успя и да вкара, но заради засада попадението му не беше зачетено. 

В 32' и Меси получи шанс да открие резултата, след като се озова в наказателното поле и успя със завъртане около оста си да се освободи достатъчно, за да стреля, но право в обсега на Манданда. 

В 40' Меси получи прекалено много място в средата на терена и веднага прехвърли цялата защита, за да намери Мбапе. Стрелецът овладя и стреля мощно, но отново Манданда надделя в своеобразния сблъсък - 0:0. 

Огромното количество пропуски беше наказано току преди почивката - защитата на ПСЖ проспа дълго подаване от Буриго, като Току Екамби овладя между двама от дефанзивната линия на ПСЖ и с промерен удар преди шпагата на Бернат реализира за 0:1. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Втората част започна по ужасяващ начин за домакините, след като допуснаха второ попадение в срещата. То дойде още в 49-тата минута, след като паржани загубиха в центъра и последва мълниеносна контраатака. 

Около наказателното поле бе оформена и чудесна комбинация между Угочукво и Калимуендо, като вторият бе достатъчно съобразителен, за да удвои! 0:2!

Video edited on Kapwing

Последва отговор от домакините чрез Руис, но опитът му от наказателното поле бе блокиран за щастие на аутсайдера. 

Малко повече от четвърт час преди края на редовното време се стигна до опасни ситуации пред двете врати, като първо Меси можеше да намали изненадващото изоставане, но Манданда блокира, а след това Спенс също пропиля шанс, на практика спасен от Донарума.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Бернат, Битшиабу, Верати, Витиня, Данило, Мбапе, Мендеш, Меси, Пембеле, Руис

Рен: Манданда, Буриго, Дуе, Калимуендо, Омари, Спенс, Теате, Токо Екамби, Труфер, Угочукву, Уу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Феновете на ПСЖ определено нямат много поводи за позитивизъм този сезон. Клубът отпадна рано от надпреварата в Шампионска лига след 2 загуби от Байерн Мюнхен. Малко по-рано приключи и приключението на "принцовете" в Купата на Франция, където в 1/8 финалите допуснаха поражение от Марсилия. С 9 точки преднина пред втория задачата на ПСЖ да вдигне поне трофея от Лига 1 изглежда почти постигната. За да се осъществи обаче тя, е нужна нова победа.

Рен от своя страна се представя достойно през сезона до момента. "Червено-черните" заемат 6-ата позиция в таблицата с актив от 47 точки и са на само в пункта от мечтания Топ 5. Евентуална победа ще им гарантира успех в това начинание.

Последният път, когато тези два съперника се срещнаха, бе през януари тази година. Тогава Рен шокира парижани с минимална, но страхотна победа от 1:0 у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички