След голямата инвестиция в ПСЖ: Клубът обяви дали от Катар запазват позициите си


След голямата инвестиция в ПСЖ: Клубът обяви дали от Катар запазват позициите си
Снимка: Getty Images

641 0

ПСЖ официално обяви инвестиция от американската компания "Arctos" в клуба, която се равнява на 531 милиона евро. Въпросът, който бе повдигнат веднага след сделката, бе този дали от Катар ще запазят позициите си на "Парк де Пренс".

Ще продължи ли Насер Ал-Хелаифи да ръководи клуба?

ПСЖ е категоричен, че катарският собственик ще продължи да има пълен контрол над клуба, а "Arctos" на практика няма да иска нищо. Новият партньор ще инвестира в различни операции, като тези, свързани със стадиона, както и развитието на женския отбор.

Тази американска компания има миноритарни дялове в над 30 спортни клуба по света, като Голдън Стейт Уориърс (НБА) и Астън Мартин (Формула 1). Те имат позиции в структурата на Ливърпул, а от 2022 година инвестират и в италианския Аталанта.

"Партньорството се формира въз основа на плановете на ПСЖ за по-нататъшен глобален растеж, което носи със себе си по-нататъшен футболен и търговски успех", каза президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Зинедин Зидан слага край на почивката си, чака не само Реал Мадрид, но и ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички