Дешан обясни за контузията на Килиан Мбапе, ще остави ли ПСЖ за три важни мача?


Дешан обясни за контузията на Килиан Мбапе, ще остави ли ПСЖ за три важни мача?
Снимка: Getty Images

1009 0

Националният селекционер на Франция Дидие Дешан разкри, че Килиан Мбапе не е участвал в контролата срещу Германия поради контузия в коляното. Дешан направи шест промени в тима, който победи Република Ирландия с 2:0 миналия четвъртък. Мбапе беше може би най-изненадващият пропуск, но Дешан разкри причината веднага след двубоя, загубен с 2:1.

Колко сериозна е контузията на Мбапе?

"Килиан имаше проблем с пателарното сухожилие, което го притеснява. Не можеше да започне двубоя, дори и не трябваше да взима участие", каза мениджърът на "петлите".

Отсъствието на Мбапе не е добра новина за Пари Сен Жермен, който се изправя срещу Ница в петък вечер на "Парк де Пренс". А следващата седмица играе срещу Борусия Дортмунд в Шампионска лига във вторник, който се явява и преди дербито с Марсилия. Не е ясно дали участието на капитана на Франция в някой от горепосочените мачове е под въпрос, но Дешан добави, че контузията, получена на тренировка в понеделник, "не е сериозна".

Мбапе пропусна първия мач на ПСЖ в Лига 1 срещу ФК Лориен. Той обаче игра в последните три мача, демонстрирайки още веднъж важността си, като отбеляза пет гола. Въпреки това спекулациите относно бъдещето му и евентуално преминаване в Реал Мадрид не стихват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички