Скандално: Килиан Мбапе обмислял оттегляне от националния отбор на Франция


Скандално: Килиан Мбапе обмислял оттегляне от националния отбор на Франция
Снимка: GettyImages

4279 0

Младата звезда на Франция Килиан Мбапе сензационно призна, че е обмислял да се оттегли от националния отбор. Причината са жестоките критики към Мбапе по време на и след Европейското първенство по футбол, както и обидите, които е получил заради представянето си.

Мбапе посочи пропуснатата дузпа срещу Швейцария на Евро 2020 като най-лошия момент в кариерата му, по-лош и от загубения финал в Шампионска лига. "Винаги съм поставял Франция над всичко. Не съм взел и едно евро за участието си в националния отбор и винаги ще играя за без пари. Но преди всичко не съм искал да се превръщам в някакъв проблем. Но в момента, в който усетих, че започвам да ставам такъв… Най-важно е френският тим и ако той би бил по-добре без мен, нека да бъде така", каза Мбапе.

"Дали съм усетил, че аз съм проблемът? Така ме накараха да се чувствам. Получих съобщения, че сме отпаднали заради егото ми. Че съм бил искал прекалено голяма роля в отбора и че без мен може би сме щели да победим", сподели Килиан. И добави: "Говорих за оттеглянето си от националния отбор с президента на федерацията (Ноел льо Гре)."

"Той (президентът на федерацията - б.р.) поиска да се срещнем веднага след еврофиналите. Обясних му, че отивам на почивка и ще се видим след това. Но всичко това беше тайна и не разбирам защо стана публично достояние. Исках пред него да се оплача, че бях наричан “маймуна”, защото съм пропуснал тази дузпа. Исках да получа някаква подкрепа от страна на федерацията. Бях шокиран от обидите", коментира още Мбапе.

Килиан Мбапе сподели още, че остава категоричен в решението си да напусне ПСЖ и да отиде в Реал Мадрид (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички