Шедьовър на Витиня качи ПСЖ в топ 3 на Лига 1, Килиан Мбапе с пропуска на сезона (ВИДЕО)


Шедьовър на Витиня качи ПСЖ в топ 3 на Лига 1, Килиан Мбапе с пропуска на сезона (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1257 0

ПСЖ постигна важен успех с 3:1 като гост на Рен в мач от осмия кръг на Първа лига. В герои за парижани се превърнаха голмайсторите - Витиня, Ашраф Хакими и Рандал Коло Муани. Килиан Мбапе пък се отчете с непростим пропуск и то на празна врата.

Развой на мача

ПСЖ направи силен старт, като в седмата минута Мбапе бе повален в противниковото наказателно поле, но дузпата не бе посочена. В 32' резултатът бе открит. Витиня вкара много красив гол с фалцов удар и даде преднина на парижани. 

Само 4 минути по-късно Заир-Емери намери по чудесен начин Ашраф Хакими, който с удар с глава реализира в долния десен ъгъл от близко разстояние за 2:0.

След почивката Рен вдигна оборотите и стигна до гол. В 56' Амин Гуири се извиси над защитата и стреля много мощно с глава, без да остави шансове на Джанлуиджи Донарума - 2:1.

Влезлият като резерва Рандал Коло Муани успя да се разпише няколко минути след появяването си в игра. Французинът получи чудесен пас от Хакими и вкара за 3:1 в 58-ата минута. След 5 минути новият нападател на парижани вкара отново, но попадението бе отменено поради засада.

В самия край на мача (84') пък Килиан Мбапе, който имаше много тиха вечер, направи непростим пропуск. Френската звезда преодоля противниковият страж и трябваше само да добави топката в празната врата, но стреля високо над нея.

Video edited on Kapwing

ПСЖ вече заема третата позиция в Лига 1 с актив от 15 пункта - 2 по-малко от лидера Монако. Рен пък допусна първо поражение за сезона и се намира на 8-ото място с 11 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички